AAL Forum 2019 i Aarhus

I disse dage afholdes en stor international konference om velfærdsteknologi med temaet ”Smartere implementering af digitale løsninger, som understøtter aktiv og sund aldring.”

Onsdag den 25. er der gratis adgang for alle fra kl. 15-18. Både unge og ældre er velkomne. Man finder udstillingslokalerne ved indgang via Margrethepladsen 1.

Fra mandag og frem til onsdag 25. september 2019 er Aarhus Kommune vært for den store internationale konference AAL Forum 2019, som sætter fokus på de nyeste og bedste løsninger inden for implementering af velfærdsteknologi. Med AAL Forum 2019 sætter Aarhus internationalt spotlys på den førerposition, som byen de senere år har opbygget på velfærdsteknologi.

Årets AAL Forum byder blandt andet på flere end 65 forskellige udstillingsstande, hvor interesserede kan gå på opdagelse i velfærdsteknologiens univers og afprøve spændende teknologier og koncepter inden for temaerne "Active daily living - work and communication", "Training", "Safety and security", "Healthcare" og "Research and development". 

Jette Skive, Rådmand for Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune, glæder sig over, at konferenceprogrammet åbner udstillingen op for offentligheden:

I Sundhed og Omsorg arbejder vi for at sikre borgerne selvstændighed, livskvalitet og selvbestemmelse. For vi ser, at der er et stort potentiale og livskvalitet i at støtte borgerne i at klare sig selv i hverdagen. Derfor har medarbejderne også fokus på at undersøge og afprøve den teknologi, der kan hjælpe borgerne mest muligt. I Sundhed og Omsorg ser vi konferencen som en mulighed for at videreudvikle teknologi og metoder, som gør det muligt for os at give det bedste til borgerne. Jeg kan kun opfordre alle interesserede til at besøge udstillingen og få øjnene op for de muligheder og løsninger, velfærdsteknologien byder på.”

Omfattende program
Udover udstillingsdelen byder AAL Forum 2019 på et stort miks af danske og internationale oplægsholdere og perspektiver. I alt 32 workshops præsenterer ny viden fra både Aarhus, Viborg og Københavns Kommune, mens lande som Sverige, Norge, Holland, Belgien, Tyskland, Frankrig, England, Portugal, Italien, Spanien, Letland, Schweiz og mange andre ligeledes er repræsenteret.

Samtidig er der keynotes, paneldebatter og sociale arrangementer, hvor de internationale deltagere kan få en morgendukkert i havnebadet, tage en løbetur med frivillige seniorer eller komme til middag hos en værtsfamilie bestående af 60+’ere, så konferencedeltagerne kan møde borgerne i øjenhøjde. 

Om AAL Forum
Konferencen afholdes i år for 11. gang. I år er det i samarbejde mellem EU-programmet Active and Assisted Living (AAL) og Center for Frihedsteknologi, Aarhus Kommune. EU-programmet har til formål at skabe tryghed, øget selvhjulpenhed og mere frihed for ældre borgere gennem udvikling af velfærdsteknologiske løsninger. På AAL Forum mødes hele Europas centrale spillere for at diskutere og sætte retning for fremtidens velfærdsteknologi. Konferencen er målrettet små og mellemstore virksomheder, industrier, universiteter, eksperter, beslutningstagere, offentlige indkøbere, samt studerende og – naturligvis – ældre borgere.

Se programmet på: https://www.aalforum.eu/about/programme/