Aarhus Kommune frontløber i regionen indenfor velfærdsteknologi

Onsdag den 25. september fik Region Midtjylland fire stjerne ud af fire mulige og blev udnævnt af EU til et såkaldt Reference Site. Det er et referencested og forbillede for andre europæiske regioner indenfor innovation og digitale løsninger til ældre borgere. En stor del af baggrunden for stjerneregnen skyldes Aarhus Kommune, siger Jette Skive, rådmand for Sundhed og Omsorg.

- Velfærdsteknologi hjælper mange borgere med at have et selvstændigt liv og kunne klare mange af dagligdagens gøremål på egen hånd. Selvom man med alderen får komplikationer, oplever mange det som et mere værdigt liv, når man kan klare flere ting. Der er også en kæmpe fordel for medarbejderne, som oplever et bedre arbejdsmiljø. Aarhus har længe været førende nationalt og internationalt inden for brugen af velfærdsteknologi og præget udviklingen, og det vil vi blive ved med at have som mål, siger Jette Skive.

Bag udnævnelsen til Reference Site står the European Innovation Partnership of Active and Healthy Ageing (EIP on AHA). Udnævnelsen skete onsdag den 25. september kl. 19 ved en ceremoni under den internationale konference AAL Forum 2019 i Scandinavian Congress Center.

Aarhus Kommune, Sundhed og Omsorg, har gennem 10 år sat massivt ind på alle områder indenfor velfærdsteknologi ved bl.a. at etablere digitale sundhedssystemer på tværs af regionen; ved at deltage i internationale samarbejder, EU-projekter og netværk og ved at inddrage borgerne, uddanne medarbejderne og afholde faglige events, der rækker ud over landets grænser.  

Region Midtjylland bliver medlem af et fællesskab med 77 regionale og lokale organisationer i EU, der har ydet en omfattende indsats indenfor innovation, lige som de har forstået at imødegå udfordringer med at levere sundheds- og omsorgsydelser til en aldrende befolkning. 

The European Innovation Partnership of Active and Healthy Ageing siger bl.a I begrundelsen:

  • The Reference Site status has been granted to those organizations who have shown excellence in the development, adoption and scaling up of innovative practices for active and healthy ageing.

Mere om velfærdsteknologi i Aarhus https://velfaerdsteknologi.aarhus.dk/

European Innovation Partnership of Active and Healthy Ageing https://ec.europa.eu/eip/ageing/home_en

AAL Forum 2019 https://www.aalforum.eu/

På billedet ses Anders Kühnau, formand for Regionsrådet. Ivan Kjær Lauridsen, velfærdsteknologichef Aarhus Kommune. Birgit Morlion, DG Connect, (Well Being and Aging) EU-kommissionen