Seniorer slipper kræfterne fri i Skæring

Der står snart svømning, bowling og yoga og meget andet på træningsprogrammet på lokalcenter og plejehjem i Skæring. 30. september bliver de til et senioridrætscenter, hvilket betyder, at seniorerne i Aarhus Nord vil opleve en fortsat udvikling med flere muligheder for at røre sig i hverdagen.

Med allerede 900 medlemmer, der træner på lokalcentret og plejehjemmet i Skæring, er certificeringen og udvidelsen af idrætstilbuddene fortjent. Certificeringen tildeles af Arbejder Idrætsforbund, under Danmarks Idrætsforbund, som tidligere har godkendt Fortegården og Lokalcenter Søholm som senioridrætscentre i Aarhus.

Det viser, at flere ældre lever et aktivt liv og engagerer sig i idrættens fællesskaber i dag – den tendens støtter rådmand Jette Skive op om:

- Motion og idræt er godt i alle aldre, så det er herligt at se, hvordan senioridrætten udvikler sig. Det kan åbne for nye fællesskaber og energi til krop og sjæl, når ældre og frivillige mødes om sporten. Desuden håber jeg, at vi med centrene kan nedbringe ensomhed blandt ældre, siger Jette Skive.

Frivillige ildsjæle banede vejen for senioridrætscenter

Som senioridrætscenter har de i Skæring sagt ja til, at ældre og frivillige fra lokalområdet kan bruge huset til forskellige aktiviteter:

- Frivillige ildsjæle i Skæring opfordrede til, at vi blev certificerede. Det bakker vi absolut op om og det forpligter. Derfor vil vi fortsætte udviklingen af det lokale idrætsfællesskab, og fastholde det positive samarbejde mellem lokalcenter og plejehjem, så endnu flere gangbesværede og kørestolsbrugere får nye tilbud, siger Susanne Sejr, områdechef i Aarhus Nord.

Det er ikke kun i Aarhus, at ældre dyrker masser motion. En opgørelse fra DGI og DIF viser, at 20.167 ældre over 60 år på landsplan i det seneste år har meldt sig ind i foreningsidræt. I Aarhus ligger fremgangen på næsten 6 procent det seneste år. Samtidig er der 4.912 ældre, som selvtræner på byens lokalcentre og plejehjem. Alt det viser, at de ældre søger mod idrætten – den tendens oplever de også hos Dansk Arbejder Idrætsforbund:

- Der er en stor efterspørgsel efter idræt og motion hos ældre, folk har generelt større fokus på deres fysiske helbred og mentale sundhed, derfor understøtter vi idrætsforeninger og kommuner med blandt andet at imødekomme dette med certificeringer af senioridrætscentre, siger senioridrætskonsulent Thomas Ahrentz fra Dansk Arbejder Idrætsforbund.

Alle er velkomne til åbningen af senioridrætscentret, som rådmand Jette Skive glæder sig til at åbne. Her kan deltagere desuden prøve kræfter med alt fra petanque til rickshaws.

Fakta
Indvielse af lokalcenter og plejehjem som senioridrætscenter,
Mandag 30. september 14.30-16.00, Sommersmindevej 2-4, 8250 Egå