Skovvang: Nu indvies Aarhus’ nye skræddersyede plejehjem for mennesker med demens

Aarhus Kommune har fået et nyt specialiseret plejehjem for mennesker med demens. Et hjem, hvor plejepersonalet er specialiseret i at tage hånd om den svære sygdom. Og et hjem, hvor rammerne skaber muligheder for så vidt muligt at fortsætte et liv på egne præmisser. Aarhus’ nye demensspecialiserede plejehjem hedder Skovvang. Fredag den 10. september klippes det røde bånd til den officielle indvielse. 

Skovvang, der består af 125 boliger skræddersyet til mennesker med demens i en sen fase, åbnede allerede i slutningen af april, men indvielsen blev udskudt grundet corona. Derfor glæder rådmand for Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune, Jette Skive, sig over, at det nu endelig kan lade sig gøre at vise Skovvang frem.

 

“Vores altoverskyggende mål med Skovvang er klart: At det netop er et hjem. Et hjem, hvor mennesket er i centrum. Og hvor vi med stor faglighed hjælper mennesker med demens. Et hjem med masser af varme, omsorg og hjemlig atmosfære,” siger hun.

 

Kunst med til at stimulere

Det demensspecialiserede plejehjem er bygget med tanke på beboernes sygdom og udfordringer. Blandt andet er den kunstneriske udsmykning på Skovvang med til at stimulere sanserne, hjælpe beboerne med at orientere sig og bringe mennesker sammen i undring og samtale.

 

“På Skovvang er alt fra farvevalg, materialevalg til møbler i både den private bolig og fællesmiljøerne særligt udvalgt til at understøtte og stimulere beboerne. Og det institutionelle er ude af syne. Det er vigtigt for mig,” siger Jette Skive.

 

Hos Pårørenderådet på Skovvang glæder formand, Søren Seeberg Sørensen, der selv har en hustru med demens, sig til, at Skovvang nu endelig kan indvies: 

 

“Skovvang er blevet et fantastisk flot arkitektonisk byggeri på alle leder og kanter. Rammerne for at opbygge et stærkt demensfælleskab er i den grad til stede. Som pårørende skal vi nok medvirke til at få udfyldt de rammer på bedste vis - også med dejlige værdier fra Caritas, og DCA i Skejby, ”siger han.

 

Program - indvielse

  • 10. September 2021 fra klokken 13 til 14. Udendørs foran Skovvang, Skovvangsvej 95-99, 8200 Aarhus N
  • 13-13.15: Velkomst v. Tina Grove & tale v. Rådmand for Sundhed og Omsorg, Jette Skive
  • 13.15-13.30: Tale ved Pårørenderådet på Skovvang
  • 13.30-13.40: Klipning af det røde bånd
  • 13.40-14.00: Fællessang og lidt godt til ganen

 

Fakta:

  • Skovvang er et nyt specialplejehjem for mennesker med demens i sen fase. 
  • Plejehjemmet er opført i 2021 med 105 plejeboliger, 20 korttidspladser og et dagcenter.
  • I hverdagen på Skovvang tages der udgangspunkt i oplevelser og begivenheder, der er eller har været af betydning for den enkeltes liv.
  • Derfor søger personalet på Skovvang i samarbejde med beboerne og de pårørende at sætte sig ind i den enkeltes livshistorie.