Klostertorvet genåbner i forvandlet udgave

Bænke, cykelstativer og nye toiletter er sat op på Klostertorvet, så det nu fremstår som et lysere og mere indbydende byrum.

Nye robinietræer er plantet, hvilket åbner klosterets facade op imod tor-vet. Det sker i et forsøg på at binde hele pladsen sammen på tværs af busgaden.

I april besluttede Teknik og Miljø desuden at fjerne de fire busskure ved torvet i et forsøg på at få udsatte til at bruge egentlige hellesteder, som er indrettet andre steder i byen.

”Vi har lyttet til de handlende på Klostertorvet, som var frustrerede over situationen på torvet. Det er klart, at vi ikke løser alle udfordringer ved at fjerne busskurene og ombygge torvet. Vi tror dog på, at et lysere, mere åbent og indbydende byrum er et vigtigt skridt på vejen for at understøtte de sociale tiltag, som lige nu også er i gang i området,” siger Kim Gulvad Svendsen, driftschef i Teknik og Miljø

Ikke i mål endnu
Hos de handlende på Klostertorvet er der glæde over forandringerne, men også en erkendelse af, at opgaven ikke er færdig endnu.

”De fysiske forandringer vil uden tvivl give mere ro på Klostertorvet. Det er dog vigtigt at sørge for, at vi ikke blot flytter problemerne et andet sted hen. Vi håber, at de igangværende sociale tiltag kan bidrage til yderligere forandringer,” siger Claus Broberg, restauratør hos CANblau og talsmand for de erhvervsdrivende på Klostertorvet.

Et mindre hjørne af Klostertorvet er fortsat spærret af indtil slutningen af næste uge.