Tohjulet scanner kan give aarhusianerne bedre p-muligheder

En kassecykel med to kameraer, der i fart kan scanne nummerplader på begge sider af vejen, er Aarhus Kommunes nye værktøj til hurtigere at kunne identificere ulovligt parkerede biler i områder med beboerparkering.

Byrådet har besluttet at lave flere områder med beboerparkering inden for Ringgaden i løbet af 2019 og 2020, og når disse ændringer træder i kraft, kan teknologien blive en stor hjælp.

Håbet er, at byens cityassistenter med den nye teknologi hurtigere kan dække hele boligkvarterer. Det skal være med til at sikre, at det er aarhusianerne selv, som får glæde af beboerparkering.

”Hvis beboere i midtbyen skal opleve en reel forskel ved beboerparkering og få lettere ved at finde en p-plads i hverdagen, kræver det en indsats fra vores side. Forhåbentligt kan denne teknologi gøre det lettere for os at hjælpe aarhusianerne,”
Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø.

Verdenspremiere?
Teknologien bliver allerede brugt i bl.a. Norge, men der er tale om dansk debut - og i cyklende form sandsynligvis en verdenspremiere.

I praksis fungerer teknologien ved, at en cityassistent cykler fra punkt A til B med de to scannere tændt. De registrerer alle nummerplader på gaden og genererer automatisk en liste med biler, som holder ulovligt.

Efterfølgende kan cityassistenten tage samme tur på gåben og udelukkende fokusere på biler, som ikke har lovlig tilladelse.