Aarhus Ø får 90 parkeringspladser

I dag begynder arbejdet med at etablere ca. 90 skråparkeringspladser på Aarhus Ø på strækningen fra Hjortholmsvej til Havnebadet. Samtidig bliver der lavet plads til at kunne lave cykelparkering ud for Havnebadet på et senere tidspunkt.

”Det er ingen hemmelighed, at der er et stort pres på de offentligt tilgængelige parkeringspladser på Aarhus Ø. Vi har fået flere henvendelser fra området, og jeg er glad for, at vi med de nye parkeringspladser kan være med til at løse problemet,”
Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø.

Parkeringspladserne er midlertidige, da de er placeret på det areal, hvor der efter planen kommer letbanespor, når Molslinjen flytter til Østhavnen, hvilket er planlagt til efteråret 2020.

Parkeringspladserne skal være med til at sikre, at der er tilstrækkeligt med offentlig tilgængelig parkering på Aarhus Ø herunder til Havnebadet, indtil der er udbygget med et større antal offentligt tilgængelige parkeringspladser i de private byggerier i området.

Parkeringspladserne vil - som på resten af Aarhus Ø – have en tidsbegrænsning på tre timer i tidsrummet kl. 8-18. Modsat resten af pladserne på Aarhus Ø vil de midlertidige pladser være undtaget fra tidsbegrænsningen om natten.

Se illustration med placeringen af pladserne.