Aarhusianske nybyggerier præmieret

Det er Lisbjerg Bakke, Rømerhus og Salling Rooftop Aarhus, der i år er modtagere af Aarhus Kommunes arkitekturpris for godt og smukt byggeri. Samtidig modtager Omdrejningspunkt i Rundhøj Stadsarkitektens Særpris for midlertidig arkitektur.

Årets felt af mulige vindere har været særdeles stærkt, fortæller Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø, Aarhus Kommune.

”Det har været en stor fornøjelse at se alle de nominerede byggerier. Det vidner om, at selvom Aarhus udvikler sig meget hurtigt, så bliver der ikke slækket på kvaliteten. Det er glædeligt, og det er også et vigtigt signal fra bygherrerne om, at man ikke går på kompromis med arkitekturen,”
Bünyamin Simsek.

Det overordnede tema for dette års udvælgelse har været ”mangfoldighed”. Der var ni nominerede emner, men det var dog en enig bedømmelseskomité, som sluttelig valgte at præmiere Lisbjerg Bakke, Rømerhus og Salling Rooftop.

Omdrejningspunkt, som blandt andet er er et mødested og medborgerhus, på Rundhøj Torv, får Stadsarkitektens Særpris for midlertidig arkitektur.

"Byen er i stadig forandring, og midlertidige indretninger af byens rum er med til at fremhæve nye sider af byen og det gode liv,”
Stephen Willacy.

Arkitekterne bag byggerierne får en præmie på 10.000 kr. samt et diplom. Bygherrerne får overrakt diplom og plakette til opsætning på bygningen. Arkitekten bag Omdrejningspunkt i Rundhøj får et diplom.

Præmieringen sker på baggrund af en vurdering af godt 20 nybyggerier i kommunen. Plancher af de vindende og de nominerede byggerier præsenteres ifm. prisuddelingen på Aarhus Rådhus. Herefter bliver de udstillet på Udsigten (niveau 2.1) i DOKK1 fra d. 2-10. oktober 2018, hvor alle besøgende kan stemme på deres favorit blandt de tre præmierede projekter (+ stadsarkitektens særpris).

Se årets præmieringshæfte.