Oplev historien under Bering-Beder vejen

Som en del af forberedelserne til Bering-Beder vejen har Moesgaard Museum gennemført de største arkæologiske forundersøgelser i 15 år under den kommende 12 km lange vej.

Forundersøgelserne har bl.a. resulteret i fundet af en af jernalderlandsby. Et hold af arkæologer er i disse uger i gang med at udgrave landsbyen, som giver et unikt indblik i livet i området ved Beder og Malling omkring år 0.

Derfor inviterer Moesgaard Museum og Teknik og Miljø alle interesserede til at komme helt tæt på lokalhistorien på lørdag klokken 10-14 på Nymarksvej 145.

 

”Det er fantastisk, at arbejdet med en ny, vigtig forbindelse i Aarhus Kommunes infrastruktur samtidig kan gøre os klogere på vores egen historie. Vi er glade for at kunne støtte op om arrangementet, så aarhusianerne kan komme helt tæt på de historiske fund,”
siger Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø.

 

”Man kan opleve en jernalderlandsby genopstå af jorden efter flere 1000 års glemsel, og det vil være muligt på helt tæt hold at se arkæologerne i arbejde. Børn og voksne kan hjælpe arkæologerne med at solde jorden og finde genstande fra jernalderen heri, de kan prøve metaldetektorer og få en oplevelse af, hvordan arkæologerne arbejder,”
siger Signe Olesen, udgravningsleder hos Moesgaard Museum.

 

Praktisk information
Indstil GPS’en til Nymarksvej 145, hvorfra skiltning vil guide til den åbne udgravning. Alle med mulighed for det opfordres til enten at cykle eller gå til arrangementet, da der kun vil være er et begrænset antal p-pladser.

Se det fulde program for dagen.