Unikt byggeri med studieboliger på Frederiksbjerg

Mandag behandler Magistraten et forslag om et nyt byggeri med plads til 95-100 studieegnede boliger, og hvis planen godkendes til en tur i byrådet, skal den efterfølgende i offentlig høring.

Jeg glæder mig over, at vi kan præsentere et byggeri med helt unik arkitektur og særligt henvendt studerende i et så attraktivt område. Det er meget sjældent, vi kan bygge nyt på denne måde på Frederiksbjerg, så jeg glæder mig meget til at se, hvad bygningen kan tilføre bylivet omkring Dalgas Avenue
Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø

Det markante runde byggeri får samme udtryk i farverne som de omkringliggende bygninger, men den runde form vil naturligt bryde med det mere klassiske og stringente udtryk på de eksisterende bygninger.

Hvis den kommende bygning minder om andet ikonisk byggeri i Aarhus, er det ikke en tilfældighed. Arkitekterne bag de nye studieboliger, Gjøde & Partnere Arkitekter, står også bag Den Uendelige Bro ved Ballehage Strand.

Grønt sammenspil mellem bygning og byliv
Byggeriet er placeret lige ved ASA’s boldbaner og de grønne arealer bliver akkompagneret af bygningens opholdsområder. Lejlighederne får altaner med front udad og ind i byggeriet, og mod syd trapper den runde form ned, og her etableres tagterrasser. Terrasserne forbindes af trapper og giver byggeriet liv, ikke kun på de private altaner, men også med fælles ophold i højden.

Byggeriet er planlagt til syv etager med parkeringskælder under terræn.