Aarhus skal være grønnere med mere vand

Aarhus Kommune vil skabe en sammenhængende grøn struktur på tværs af by og land. En ny plan skal være med til at sikre, at man både bevarer og skaber nye grønne rekreative områder samtidig med, at byen udvikler sig.

Vi skal skabe de bedst mulige rammer for det gode liv, når vi udvikler Aarhus. Det kan vi blandt andet gøre ved at skabe bedre sammenhæng mellem de grønne områder, hvor vi også indtænker vandets strømningsveje og klimatilpasning. Samtidig skaber vi værdifulde rekreative områder, der kan fremme bevægelse, sund livsstil og mødet mellem aarhusianerne
Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø

Det er første gang, at man i Aarhus Kommune laver en samlet plan på tværs af emner som grønne områder, klimatilpasning, grundvand, byudvikling, sociale forhold, aktiv mobilitet og sundhed.

Alle interesserede inviteres til at være med til at kickstarte arbejdet med den nye temaplan til en idé- og vidensdelingsbasar. Målet er at indsamle idéer og forslag, der kan indgå i arbejdet med at lave en sammenhængende blå-grøn struktur i Aarhus Kommune.

Idé- og vidensdelingsbasar
Mandag den 6. maj 2019
Kl. 16.00 – 19.00
Blixens, Rooftop
Karen Blixens Boulevard 7
8210 Aarhus V

Tilmelding på https://aarhus.nemtilmeld.dk/24/

Temaplanen for et grønnere Aarhus med mere vand skal indgå i den kommende Kommuneplan 2021. Aarhusianerne kan komme med idéer og forslag til planens indhold, når den kommer til offentlig debat i juni 2019 på Aarhus Kommunes høringsportal.