Nye vilkår for Classic Race Aarhus i høring

Driftsvilkårene for dette års Classic Race i Aarhus er netop sendt i høring hos naboerne til og arrangøren af Classic Race Aarhus. Det klassiske racerløb er planlagt til at køre i Bededagsferien den 17.-19. maj.

Miljø- og Fødevareklagenævnet ophævede i en afgørelse fra 12. april i år de driftsvilkår, Aarhus Kommune tidligere har sat for Classic Race Aarhus, og henviste dermed sagen til ny behandling i kommunen.

”Nævnet er kommet med en tydelig afgørelse, der anviser, hvordan vi skal gribe det an. Det betyder, at vi anvender en anden vægtning af lydniveauet og tager højde for måleusikkerhed, hvilket har resulteret i skærpede vilkår for arrangøren i forhold til tidligere, ” siger Anders Maltha Rasmussen, afdelingschef i Teknik og Miljø.

De skærpede vilkår betyder, at der er biler, der skal støje mindre i år end tidligere, hvis de skal indgå i årets løb. De skærpede vilkår rammer umiddelbart bilklasserne Formel 1 og OK Legend Car.

”Det er nu op til arrangøren at dokumentere, at bilerne kan leve op til vilkårene, og det skal ske inden løbet,” siger Anders Maltha Rasmussen.

Dokumentationen skal følge reglerne for miljømåling af ekstern støj, og det betyder blandt andet, at dokumentationen skal opfylde nogle fastsatte kvalitetskrav, herunder at de skal udføres af et firma, der er certificeret til at lave lydmålinger.

Høringen løber frem til den 6. maj 2019.