Boliggaranti er opfyldt inden studiestart

Alle de studerende, der har været tilmeldt Aarhus Kommunes boliggaranti i år, har nu fået tilbudt en studiebolig i Aarhus.

Det er bl.a. fremrykning af kvoter, konvertering fra familie- til studieboliger siden 2012, og det private byggemarked som har medført, at boliggarantien er blevet opfyldt på rekord-tid.

”Det glæder mig meget, at Aarhus Kommunes fokus på at bygge flere blandede boligområder nu har gjort det nemmere at finde en bolig til de mange nye studerende, som vi hvert år byder velkommen i byen,”
Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø.

De sidste studerende, der har søgt en bolig gennem boliggarantien, kan flytte ind i deres nye hjem senest den 15. september 2019. I 2018 var det den 15. oktober, mens boliggarantien tidligere har været opfyldt omkring den 1. november.

”Det er en meget positivt, at vi allerede fra studiestart kan give de studerende nogle gode rammer og ro til at komme i gang med deres nye studieliv,”
Diana Jørgensen, administrationschef for Kollegiekontoret i Aarhus.

Aarhus Kommunes boliggaranti gælder for alle nyoptagne på en uddannelse i Aarhus med start i efterårssemestret. Garantien betyder, at du som studerende kommer foran i køen og bliver tilbudt en kollegie- eller ungdomsbolig med indflytning mellem 15. juli og 1. januar.