Mindet er åbnet som T-kryds

Steler ved Mindet

Den nye løsning med Mindet indrettet som T-kryds skulle være åbnet i sidste uge, men på grund af en systemfejl vurderede Teknik og Miljø, at det ikke var sikkerhedsmæssigt forsvarligt at sætte den nye løsning i drift.

”Vi har knoklet for at få teknologierne til at arbejde sammen, og løsningen er blevet gennemtestet de seneste par dage. Det glæder mig, at vi nu endelig har en trafiksikker løsning, som sikrer bedre adgang til vigtige destinationer som Sydhavnskvarteret og DOKK1. Vi kommer til at overvåge løsningen nøje og er klar til at lave eventuelle justeringer løbende,”
Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø.

Sådan fungerer T-krydset

Løsningen er et T-kryds med permanent adgang til Dokk1 fra Europaplads. For at undgå, at der opstår kø hen over letbaneskinnerne eller ned ad Havnegade mod Europaplads bliver strækningen mellem Mindet og Sydhavnsgade lukket i myldretiden mellem kl. 6.30-9.30 og kl. 14.30-18.00 på hverdage.

Automatiske pullerter vil køre op og ned og sikre, at krydsets begrænsninger i myldretiden bliver overholdt. Mindets indretning er også forklaret i vedhæftede illustration.

Den nu rettede fejl var i det leverede styresystem, der ikke talte fejlfrit sammen med de systemer, som styrer letbanens signaler og de øvrige lyssignaler i området.