Simsek står fast på skærpede krav til facere

Det var planen, at det fra julemånedens begyndelse skulle være slut med at gå en tur på Strøget eller over et af byens torve for så pludselig at blive mødt af flere facere, som typisk ønsker at hverve medlemmer til at betale faste månedlige bidrag. Men sådan bli-ver det ikke.

Indsamlingsorganisationernes brancheorganisation ISOBRO har i sidste øjeblik meldt ud, at den alligevel ikke ønsker, at stå ved den ellers indgåede aftale.

Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø, ærgrer sig over, at forhandlingerne er brudt sammen.

”Jeg er meget skuffet over, at ISOBRO alligevel ikke vil være med i en aftale, hvor der også blev taget hensyn til deres medlemmers ønsker. Der er stadig behov for at finde en løsning. Jeg vil derfor undersøge mulighederne for at finde en løsning, som aarhusianerne kan være tjente med,”
Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø.

Det var oprindeligt planen, at facerne skulle anvises til 10 zoner i Midtbyen markeret med diskrete symboler i belægningen. Der var tale om et toårigt forsøg.

Claus Bech, direktør, Aarhus City Forening, ærgrer, sig over, at ISOBRO ikke står ved den indgåede aftale.

”Vi havde faktisk passeret målstregen, og var klar til at indvie initiativet, som gavnede både byens borgere, butikkerne og ISOBROs medlemmer. Jeg er meget skuffet over, at ISOBRO alligevel ikke ønsker at leve op til aftalen, og jeg håber på en snarlig løsning til gavn for borgerne som færdes i byen,”
Claus Bech, direktør, Aarhus City Forening.