Aarhusianernes første år med ny affaldssortering er godt overstået

De netop opgjorte tal for 2018 viser, at det går godt med affaldssorteringen i Aarhus Kommune. Aarhusianerne sorterer 240 ton mere metal og 255 ton mere plast end forventet.

Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø, glæder sig over, at aarhusianerne har taget den nye sorteringsordning til sig.

”Jeg er imponeret over, hvor gode aarhusianerne er til at sortere affaldet. Det er en flot indsats, der ydes, og det gør virkelig en forskel, når vi sorterer og genanvender vores affald frem for at trække på vores begrænsede, naturlige ressourcer,”
Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø.

Mens der er sorteret mere metal og plast end forventet, rammer papir og pap 3.600 ton under målet i Affaldsplanen 2015-2018.

 

”Vi kan se, at papir og pap sorteres flittigt, men at der omvendt simpelthen bruges mindre papir i samfundet. Det er dårligt for målsætningen, men det er jo godt for miljøet"
Lene van der Raad, chef for Genbrug og Energi i Teknik og Miljø.

Opdateret sorteringsvejledning
I disse dage dumper en opdateret sorteringsvejledning ind ad brevsprækkerne i hele Aarhus Kommune.

”Status er, at rigtig mange sorterer rigtig godt i hele Aarhus Kommune. Men vi kan også se, at der fortsat er en del halvtomme affaldsbeholdere, lige som der jo også er mange, der flytter til Aarhus Kommune og ikke kender affaldssorteringen. De skal sættes ind i ordningen. Derfor udsender vi nu en ny folder om affaldssortering.”
Lene van der Raad, chef for Genbrug og Energi i Teknik og Miljø.

OBS
Har du ”reklamer og gratis aviser nej tak”?
Så modtager du ikke den opdaterede sorteringsvejledning i postkassen. Find den i stedet på alle genbrugsstationer og biblioteker samt hos Borgerservice eller download her: www.affaldvarme.dk/sorteringsfolder.

Fakta:
I 2018 er der blevet sorteret 18.500 ton glas, plast og metal samt papir og småt pap i den nye affaldsordning.

Hvad kan det blive til?

• Metal: Ca. 33.000 cykler
• Plastik: Ca. 360.000 skoletasker
• Glas: Ca. 11 mio. små sodavandsflasker
• Papir og pap: Ca. 41 mio. ruller toiletpapir. Hvis toiletpapiret rulles ud, vil det kunne nå 41 gange rundt om Jorden.

Medregner man det sorterede affald, der fortsat bliver afleveret på genbrugsstationerne, blev det til i alt 13.100 ton glas, plast og metal samt 13.900 ton papir og pap.