Nu bliver Mindet et T-kryds

Den 5. august åbner Mindet i en ny udgave, som skal gøre op med trafikanternes frustrationer.

Løsningen er et T-kryds med permanent adgang til Dokk1 fra Europaplads. For at undgå, at der opstår kø hen over letbaneskinnerne eller ned ad Havnegade mod Europaplads, bliver strækningen mellem Dokk1 og Balticagade lukket ved hjælp af sænkbare pullerter i myldretiden mellem kl. 6.30-9.30 og kl. 14.30-18.00 på hverdage.

”Krydset ved Mindet har langtfra fungeret optimalt. Det gør vi nu noget ved med en trafiksikker løsning, som sikrer bedre adgang til vigtige destinationer som Sydhavnskvarteret og DOKK1. Vi kommer til at overvåge løsningen nøje og er klar til at lave eventuelle justeringer løbende,” siger Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø.

Lukket i anlægsperioden

Arbejdet betyder, at Mindet på strækningen fra Dokk1 til Balticagade bliver lukket fra på mandag og frem til, at den nye løsning åbner den 5. august. Der vil være adgang til Dokk1 fra Europaplads i hele perioden.

Løsningen vil blive nøje overvåget og pullerternes åbningstider eventuelt justeret i den etårige forsøgsperiode. Arbejdet forventes at være færdig, så det nye kryds kan åbne mandag den 5. august.