Bliv klogere på udviklingen af Eskelund

Arrangementet Vildt Hyggelig Fredag i Den Grønne Ambassade ved Bispetorv danner rammen, når der den 21. juni bydes indenfor til dialog om udviklingen af Eskelund. Dagen skal ses som en mulighed for at blive klogere på projektet inden selve høringen om lokalplansforslaget, der forventes at finde sted i sensommeren 2019.

”Udviklingen af Eskelund er et kæmpe projekt, der involverer mange mennesker, og som har stor betydning for både lokalområdet og resten af kommunen. Jeg håber, at der er mange, der vil gøre brug af muligheden for at få yderligere kendskab til projektets indhold, der spænder bredt over emner som f.eks. natur, trafik og events,”
rådmand for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek.

I fredags blev det offentliggjort, at Salling Fondene donerer 11 mio. kr. til etablering af den nye plads, og Eskelunden er godt på vej mod en fremtid som et kombineret natur- og eventområde. Planen for udviklingen bygger på, at området løbende skal kunne udvikle sig i takt med aarhusianernes brug og ønsker til området.

”Jeg håber, at rigtig mange vil byde ind med ideer til det nye område. Med placeringen på Eskelund får vi et unikt område med alle de muligheder, vi kan ønske os. Det bliver et sted til både hverdag og fest. Aarhusianerne får et nyt bynært naturområde, og vi får samtidig et sted, hvor vi fremover kan få store koncertoplevelser. Det bliver et område, som mange kan få glæde af, og derfor håber jeg, at rigtig mange vil byde ind med ideer og forslag,”
rådmand for Kultur og Borgerservice, Rabih Azad-Ahmad.

De bevaringsværdige naturværdier samt hovedstrukturen til eventdelen vil blive lagt fast i lokalplanen. Når den juridiske ramme er på plads, vil der fortsat være rig mulighed for at udvikle på området i dialog med Landskabslaboratoriet, foreninger, lokale borgere og øvrige aktører i området.

Som rettesnor for udviklingen, er der formuleret en håndfuld dogmer, som skal sikre, at områdets karakter og nuværende kvaliteter som rekreativt naturområde bevares:

• Et naturpræget område, der ligger bynært, men giver en oplevelse af at være langt væk fra byen
• Et område der giver plads til eksperimenter og formidling indenfor beplantnin-ger, landskab, natur, kunst, arkitektur, kulturhistorie og teknologi
• Et område der har både natur med et vildt udtryk og mere passede områder til leg og ophold
• Et område der byder hverdagsgæsterne indenfor med overblik over området, tilgængelighed, overraskelser og formidling af områdets historier
• Et område hvor bygninger og større installationer over jorden er midlertidige.