95 nye træer på Aarhus Ø

95 bytræer skal bidrage til en grøn passage, kaldet Ø-Linjen, tværs gennem Aarhus Ø, hvor forskellige aktiviteter skal lokke gæster og beboere ud i det fri.

Aarhus Kommune har allerede plantet de første 47 træer, og i denne uge begynder Havneholmen at plante yderligere 48 træer.

”Hvis vi i fremtiden vil have en by, hvor det grønne giver modspil til husene, har vi brug for projekter som Ø-Linjen. Det kræver private investorer og bygherrer, som tager træer seriøst og giver dem plads i byudviklingen,”
Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø.

Han lægger ikke skjul på, at netop samarbejde med private er nødvendigt, hvis Aarhus Kommunes mål om 10.000 træer inden 2025 skal nås.

”Fortsætter vi i det nuværende tempo, når vi ikke engang halvvejs med vores målsætning. Vi har brug for flere private initiativer som Ø-Linjen, men det er byrådet, som har det største ansvar. Vi er nødt til at sætte endnu flere penge af til træer i de kommende års budgetter.”
Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø.

Planter frem til juni

Plantningen af de sidste 48 træer på Ø-linjen begynder i denne uge og vil være afsluttet i juni.

 

”Vi er glade for, at vi kan være med til at forskønne byen og samtidig imødekomme beboernes visioner til Ø-Linjen. Vi har kørt en borgerdrevet proces for Ø-Linjens indhold og formål, hvor ønsket om mere grønt og træer var et gennemgående træk,”
Anders Laursen, projektudvikler hos Lighthouse United.

Læs mere om Ø-Linjen og samarbejdspartnerne (åbner i nyt vindue).