Grønt lys til legeplads i Botanisk Have

Midt i Botanisk Have og tæt på to af Aarhus’ største seværdigheder, Den Gamle By og Væksthusene, begynder Teknik og Miljø nu på anlægget af en 3000 kvm. stor legeplads.

Botanisk Have blev fredet i 2017, og Fredningsnævnet har derfor skulle godkende planerne om legepladsens størrelse, udformning og placering. Den godkendelse er nu i hus.

”Botanisk Have er en af vores ældste og vigtigste parker, og jeg er stolt over, at vi har designet en legeplads, som lever op til de tårnhøje krav, parkens historie stiller. Alle aarhusianere uanset alder kan godt begynde at glæde sig til denne legeplads, som har potentiale til at blive et af Aar-hus’ nye grønne samlingssteder,” siger Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø.

Svævebane og vandoplevelser
På legepladsen kommer der bl.a. en svævebane, en karrusel, gynger og en vandåre med leg-, der skal gøre den nye legeplads til et besøg ud over det sædvanlige, men legepladsen bliver mere end et sted for famili-ens yngste medlemmer. Der bliver rig mulighed for leg, ophold og af-slapning for hele familien. Legepladsen indpasses i de omkringliggende grønne omgivelser og der bliver anlagt skov- og plukkehave og små grønne opholdslommer blandt andet med labyrintspil.

Arbejdet går for alvor i gang i næste uge, og målet er en indvielse i be-gyndelsen af september. Gummibelægning bliver en del af legepladsen, og det stiller krav til tørvejr i perioder af anlægsfasen. Derfor er den en-delige dato for færdiggørelse ikke på plads.

Her kan du hente et kort over, hvor legepladsen bliver placeret.

Her kan du hente en skitse for legepladsens udformning.