Holland søger inspiration til grøn omstilling og borgerinddragelse i Aarhus

Aarhus Kommune får fra den 8.- 10. maj besøg af 64 borgmestre, rådmænd og direktører fra offentlige forsyningsvirksomheder fra 18 hollandske kommuner omkring byerne Arnhem og Nijmegen i den østlige del af Nederlandene.

De hollandske gæster søger inspiration, leder efter gode case-eksempler og vil gerne lære af arbejdet med grøn omstilling i Aarhus. De har især fokus på, hvordan borgere, forretningsdrivende og fonde arbejder sammen for at nå klimamålene, og hvad kommunen selv gør.

”Vi arbejder målrettet på at motivere og inddrage både erhvervsliv og aarhusianerne i den grønne omstilling. Derfor er det dejligt, at vi også kan inspirere hinanden til at gøre det endnu bedre på tværs af landegrænser,”
Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø.

Den hollandske studietur fokuserer på temaet bæredygtighed og klimapolitik. Herunder især temaerne; økonomi, bæredygtighed, bygninger/bolig og mobilitet.

Fredag den 10. maj, kl. 10.30 – 13.00, kan delegationens medlemmer vælge at høre om klimatilpasning i Riisvangen, helhedsplanlægning og mobilitet omkring Aarhus Ho-vedbanegård, bæredygtig byudvikling og cirkulær økonomi på Aarhus Ø samt social bæredygtig byudvikling i Sydhavnen.