Symbolsk træ skal sikre flere bytræer i Aarhus

I løbet af sommeren vil et tre meter højt træ i stål turnere rundt på forskellige lokationer i Aarhus Kommune og agere blikfang for en fundraisingindsats, som skal skaffe midler til flere bytræer.
Træets placeringer er ikke tilfældige, men er valgt af aarhusianerne. Via aarhus.dk/ønskettræ har de siden 2018 kunne pege på, hvor der bør plantes flere træer. Når der er samlet penge til et træ på stedet, rykker ståltræet videre til en ny lokation.
Indsatsen skal ses i lyset af byrådets beslutning om, at Aarhus skal have 10.000 træer inden 2025.
 
”10.000 træer er et meget ambitiøst mål, og succesen er afhængig af samarbejder med organisationer som Plant et Træ, der deler vores vision om et grønnere Aarhus. Jeg håber, at indsatsen vil få endnu fleres øjne op for vigtigheden af det grønne i bybilledet,”
Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø.
 
Også hos Plant et Træ er man glade for aftalen:
 
”Med dette samarbejde kan vi hurtigere nå målet om et endnu grønnere Aarhus. Vores fælles ønske om flere bytræer er den perfekte ramme for Plant et Træs primære formål - almennyttig træplantning, samt skolebørns læring og forståelse for naturen,”
Jens Døssing informationschef hos Plant et Træ.
 

Flere ønsker er velkomne

Ét fem meter højt bytræ koster cirka 20.000 kroner. Plant et Træ står for at fundraise omkostninger til indkøb af træer, mens Teknik og Miljø sørger for plantning og efterfølgende pleje af træerne. Når der er samlet penge til et træ, rykker ståltræet videre til en ny lokation.
Man kan stadig være med til at påvirke, hvor ståltræet skal placeres ved at ønske et træ på www.aarhus.dk/ønskettræ