Ny kampagne: Pas på hinanden i nattelivet

”Hvor våd skal jeres bytur være?”, lyder budskabet i den kampagne, som Østjyllands Brandvæsen og Teknik og Miljø lancerer i dag. Formålet med kampagnen er at få gæsterne i nattelivet til at være opmærksomme på hinanden i nattelivet og ikke lade berusede gå alene ud i natten.
Derfor vil man fra i aften på cafeer, barer og værtshuse muligvis få øllen serveret på en ølbrik med en påmindelse om, at koldt vand dræber. Budskabet vil desuden blive synligt i form af plakater hos byens uddannelsesinstitutioner.

”Redningskranse og redningsstiger er afgørende for sikkerheden langs åen og havnen, men det vigtigste er, at vi passer godt på hinanden. Julefrokostsæsonen begynder nu for alvor, og ingen beruset ven eller fremmed skal have lov til at gå alene hjem langs åen i koldt vejr. Det budskab håber vi at få ud til gæsterne,” siger Bünyamin Simsek, råd-mand for Teknik og Miljø.

Gode råd

Østjyllands Brandvæsen har siden 2017 modtaget 23 anmeldelser ulykker i vandet i Aarhus C.
Med tanke på ulykkerne leverer brandvæsenet på www.aarhus.dk/koldtvanddræber gode råd til, hvordan man skal agere, hvis uheldet er ude. Enten for en selv, eller hvis man ser en, som er faldet i det kolde vand.

Videoen kan også ses og deles fra: https://www.facebook.com/Aarhus-Kommune/

Lone Mossin, projektchef hos Østjyllands Brandvæsen, er dog ikke i tvivl om det bedste råd:

”Gå ikke alene. Vi har et ansvar for at passe på os selv, men også hinanden. Risikoen for ulykker bliver minimeret, hvis man er sammen med nogen, ligesom der er mulighed for hurtig hjælp. Det er et budskab, jeg er glad for, at vi nu sætter fokus på,” siger hun.