Flere aarhusianere vil vælge elbil

51 pct. af aarhusianerne vil vælge en elbil næste gang, de skal en tur til bilforhandleren. Det viser en Megafon-undersøgelse, som Teknik og Miljø har fået udført som et led i at måle på kommunens klimaindsats. I 2017 var tallet 31 pct.

”Aarhusianerne er dybt engagerede i at skabe grøn omstilling. Det skal byrådet støtte op om. Derfor har jeg også sat gang i en kortlægning af energisystemet i Aarhus. Det er nødvendigt, at vi sikrer, at aarhusianerne har de nødvendige rammer, for at de kan bidrage effektivt til den grønne omstilling af byen,”
Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø, Aarhus Kommune.

Fælles energistrategi

I takt med at der kommer flere aarhusianere og antallet af arbejdspladser stiger, kommer der et større pres på elnettet – blandt andet på grund af flere el – og hybridbiler.
Derfor udvikler Aarhus Kommune sammen med NRGi og Ørsted en fælles energistrategi, der skal sikre, at planlægningen af Aarhus’ energisystem foregår så godt som muligt.

”Ved at arbejde sammen kan vi sikre, at vi fortsat kan levere bæredygtig, sikker og billig energi til aarhusianerne. Vi skal udnytte de styrker, vi allerede har i Aarhus på energiområdet. Derfor er de vigtigt, at de store energiaktører i Aarhus arbejder sammen om fremtidens energisystem,”
Bünyamin Simsek.

Fakta

I dag findes cirka 500 elbiler i Aarhus. Det er et realistisk bud, at der i 2030 findes 27.000 rene elbiler. Det kræver flere el-ladestandere. Eksempelvis skal antallet af offentlige ladepunkter øges fra i dag ca. 100 til mindst 2.700 ladepunkter.

85 pct. af aarhusianerne af mener, at Aarhus Kommune skal være blandt de kommuner, der går forrest i den grønne omstilling i DK.

Læs Megafonmålingen.