Nu kommer bumpene på Aarhus Ø

Bilræs og uro skal snarest muligt være fortid på Aarhus Ø. Det er den klare ambition hos Teknik og Miljø, Fællesrådet for Aarhus Ø og De Bynære Havnearealer samt Østjyllands Politi. Derfor er der netop nu et arbejde i gang med at etablere 15 bump på Bernhardt Jensens Boulevard og Dagmar Petersens Gade.

Bumpene er valgt, da de for almindelige personbiler er ubehagelige at køre over med mere end 40 km/t, og derfor virker hastighedsdæmpende. Hvis der er tale om tungere køretøj, skal bumpene passeres med ca. 20 km/t.
Udover bumpene bliver midterlinjen på Dagmar Petersens Gade fuldoptrukket for at gøre opmærksom på, at det ikke er tilladt at overhale.

Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø, håber, at tiltagene har den ønskede effekt, så de larmende og festglade unge i meget hurtige biler forsvinder fra området.

Jeg er meget glad for, at medlemmerne af fællesrådet har været så lydhøre og løsningsorienterede. Vi har haft en god og tæt dialog, og alle involverede har haft fokus på at finde en god og hurtig løsning. Det vil jeg gerne takke fællesrådet for
Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø

Han er også indstillet på at iværksætte nye tiltag, hvis det bliver nødvendigt.

Jan Schrøder Christiansen, formand for Fællesrådet for Aarhus Ø og De Bynære Havnearealer, håber, at de nye tiltag kan gøre det mere trygt og sikkert at færdes på Aarhus Ø.

Vejbump, var ikke det, der stod øverst på fællesrådets ønskeliste, men ved en god og tæt dialog os parter imellem, var alle enige om, at dette var den rette løsning på problemet. Dialog og samarbejde er vigtig for at opretholde motivationen i fællesrådet. Vi vil dialogen frem for protest. Tryghedsnetværket, bestående af Aarhus Kommune, Østjyllands Politi og fællesrådet er et godt eksempel på det. Der er stor ros til Aarhus Kommune samt Østjyllands Politi for en konstruktiv og hurtig indsats,
Jan Schrøder Christiansen, formand for Fællesrådet for Aarhus Ø og De Bynære Havnearealer

Indsats mod vanvidskørsel skal intensiveres

Østjyllands Politi har i den senere tid patruljeret oftere i bydelen, hvor der bliver kørt meget stærkt, når der bliver kørt bilræs. Det skaber utryghed hos både beboere og besøgende på Aarhus Ø.

Bünyamin Simsek opfordrer derfor regeringen til at prioritere at få gennemført udspillet om bekæmpelse af vanvidskørsel, som den præsenterede tidligere på året, når corona-krisen tillader det.

Fakta

Stelerplaceringen afklares på stedet, så der kommer formentlig flere, end der pt er vist på vedhæftede kort.

Se bumpenes placering her