Morgenkaos får flere skoler til at lave trafikpolitik

Flere og flere aarhusianske skoler vælger at udarbejde deres egen trafik-politik. En trafikpolitik kan hjælpe skolerne med at rammesætte den lovpligtige færdselsundervisning og samtidig være med til sætte fokus på både elever – og forældres – transport og adfærd omkring skolerne.

Det glæder mig, at flere skoler arbejder med egne trafikpolitikker. Vi har et løbende fokus på sikre skoleveje i Aarhus Kommune, men fysiske tiltag kan ikke stå alene. Derfor er det nødvendigt også at fokusere på, hvordan både børn og voksne opfører sig i trafikken, så alle kommer sikkert til og fra skole
Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø

En lokal trafikpolitik tager udgangspunkt i de udfordringer, som elever, forældre og lærere oplever på den enkelte skole, og kan være alt fra et enkelt tiltag til en samlet strategi med planlagte understøttende aktiviteter hen over et helt skoleår.

Især en trafikal udfordring går igen på de aarhusianske skoler. Nemlig det trafikkaos, som opstår om morgenen omkring mange skoler, når rigtig mange forældre vælger at køre deres børn i skole. Det er en udfordring, som blandet andet Viby skole oplever.

Det er jo lidt paradoksalt, at forældre, der kører deres børn helt til døren om morgenen, så de kommer sikkert i skole, samtidig kan være med til at skabe utryghed - og i nogle enkelte tilfælde også farlige situationer - for andre børn. Derfor har vi som en del af vores trafikpolitik på Viby Skole valgt at sætte fokus på netop denne problematik
Katrine Minke Mikkelsen, trafikansvarlig i Skolebestyrelsen på Viby Skole

På Viby skole er der i samarbejde med Teknik og Miljø lavet nogle mindre fysiske ændringer, der skal gøre det lettere at sætte sine børn af på en forsvarlig måde. Derudover bliver der med en event i uge 5 sat fokus på afleveringssituationen med en direkte kommunikation til elevernes forældre

Eventen skydes i gang mandag den 27. januar, kl. 7.30 på Viby Skole. Her vil de elever, der bliver afleveret på skolens nye Kys og Kør plads, få en særlig start på en kold og mørk januar morgen, når de bliver modtaget med rød løber, lys og varme hjerter.

Pressen er velkommen.

Fakta
• Holme Skole og Ellevangskolen laver også events i uge 5.
• Aarhusianske skoler med en trafikpolitik kan i 2020 søge tilskud til initiativer i forbindelse med implementeringen af deres trafikpolitik - eksempelvis udstyr til skole-patruljer eller informationsmaterialer. Skoler der ønsker at udarbejde en trafikpolitik kan ligeledes få støtte og hjælp til den proces.