Vejbaner bliver til sommergågader

Kæmpe kummer med planter, blomster i gaderne, grafik på belægningen og skiltning bliver fra i dag sat op i Graven, Vestergade og Klostergade. De fysiske ændringer markerer, at al færdsel i gaderne frem til den 19. oktober er på fodgængernes præmisser.

Tiltaget skal gøre de populære gader endnu mere attraktive for lokale og turister, og efter et succesfuldt forsøg i Graven og Vestergade sidste år bliver konceptet nu gentaget, og en del af Klostergade er også kommet med.

Sommergågader giver mere liv i midtbyen og attraktive og hyggelige byrum og bymiljøer understøtter samtidig erhvervslivet i gaderne. Derfor gentager vi succesen igen i år og foreløbigt de to kommende år.
Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik o g Miljø

Lavpraktisk bliver gaderne ændret til gågade med kørsel tilladt fra i dag. Det betyder, at der stadig er adgang for biler og cyklister, men at hastighedsgrænsen er 15 km/t, og trafikanterne skal indordne sig på fodgængernes præmisser.

Samtidig får de erhvervsdrivende lov til at opstille plantekummer, gadestativer, borde og stole til gæsterne på noget af vejarealet.

Glæde i Graven og Vestergade

Formand for Vestergadeforeningen, John Hermansen, er meget tilfreds med, at kommunen nu vil fortsætte med sommergågaderne i minimum tre år.

Det giver os muligheden for at bidrage til udviklingen af konceptet og flytte butikker og restauranter ud på gaderne. Den lave hastighed (15 km/t) i gaderne giver os mulighed for at bruge gaden på en ny måde. Vi kan gøre dem mere grønne med planter og blomster og udvide med udeservering. Vi vil gerne udvikle en gade, hvor man har lyst til at sætte sig.
John Hermansen, formand for Vestergadeforeningen

Se et kort over sommergågaderne her