Simsek ophæver tidsbegrænset parkering for beboere i Aarhus midtby

Beboere med en parkeringslicens til zone 1 i Aarhus midtby kan normalt ikke bruge deres licens i tidsrummet mellem kl. 9.00 – 17.00 i hverdagene. Dette giver hjemsendte og hjemmearbejdende aarhusianere en række udfordringer med at parkere deres biler i øjeblikket.
 
Derfor har rådmand for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek, besluttet at ophæve denne tidsbegrænsning i zone 1 indtil videre, så beboerne i parkeringszonen sidestilles med beboerne i byens øvrige beboerparkeringszoner. 
 
”Vi befinder os i en helt ekstraordinær situation i øjeblikket, hvor mange aarhusianere enten arbejder hjemmefra eller af andre grunde befinder sig i deres hjem det meste af døgnet. Vi må derfor prøve at imødekomme de rammer og vilkår, der definerer mange aarhusianeres hverdag i de næste uger,”
Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø.
 
Samtidig med suspenderingen af tidsbegrænsningen opfordres alle beboere, der ikke har brug for deres bil de næste par uger, til at benytte kommunens gratis parkeringspladser ved det tidligere Amtssygehus, Tangkrogen, langs Skovbrynet ved Tivoli Friheden samt de store parkeringspladser ved Arenaen. 
 
Derudover er det selvfølgelig vigtigt, at man fortsat parkerer lovligt og efter gældende skiltning.