App sender aarhusianere på opdagelse

Opdag Aarhus appen guider aarhusianerne ind i Mejlgades baggårde for at se på street art, ud i Havreballe Skov for at klatre og på rundtur på Aarhus Ø for at blive klogere på byudvikling.

Appen rummer næsten 800 forskellige steder i Aarhus inden for 10 forskellige kategorier. Appen vil løbende blive udviklet med flere steder og kategorier.

Aarhus gemmer på rigtig mange unikke steder – nogle mere kendte end andre. Derfor håber jeg, at aarhusianerne vil gå på opdagelse i appen og finde nye steder, de ikke har besøgt endnu eller blive endnu klogere på steder, som de allerede kender.
Bünyamin Simsek, rådmand, Teknik og Miljø


Fælles for alle stederne i appen er, at de er offentlig tilgængelige og gratis. Det er også muligt for brugerne at indsende nye steder, hvis de synes appen mangler deres yndlingssted.

Brugervenligt kort

Appen indeholder et webkort, hvor brugerne kan klikke de forskellige kategorier til og fra. Til hvert sted kan man læse en beskrivelse og se et billede.

Det er også muligt at se, hvilke spændende steder der er i nærheden af, hvor man står.

Appen er tilgængelig til både Android og iPhone og kan hentes, hvor man plejer at downloade apps.

Fakta

  • De 10 kategorier i appen er: natur, kunst og kultur, historie, arkitektur, fællesskaber, podcast, musik, ruter, legepladser og faciliteter
  • Appen bruger platformen Geoguide, som flere nationalparker også bruger. Det er firmaet Combine, der står bag platformen