Flere ulykker på cykelstien efter studiestart

En tredjedel af alle ulykker med personskade på cykel involverer unge i aldersgruppen 20-29 år, og samtidig stiger antallet af cykelulykker med ca. 35 pct. fra august til september. Derfor sætter Aarhus Kommune og Østjyllands Politi endnu engang fokus på adfærd og trafiksikkerhed på cykelstierne i forbindelse med studiestart.

Hvert efterår begynder tusindvis af nye studerende på en uddannelse i Aarhus, og vi vil gerne have alle trygt og sikkert gennem deres studietid. Derfor sætter vi fokus på trafiksikkerhed på cykel. Vi skal alle huske at være opmærksomme på både vores egen og vores medtrafikanters sikkerhed og adfærd – det gælder selvfølgelig ung som gammel og cyklist som bilist
Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø.


Kampagnen ”Styr uden om kæmpebøder” sætter fokus på, at det kan koste dyrt ikke at overholde færdselsloven. Men selvom kampagnen fokuserer på bøder, er målet at nedbringe antallet af ulykker.

Alt for mange cykler mens de taler i mobil eller sms’er, cykler modsat færdselsretningen eller over for rødt. Det kan skabe nogle uforudsigelige og farlige situationer. Det vigtige for os er at få nedbragt antallet af tilskadekomne og dræbte i trafikken og vores erfaring viser, at bøder – eller frygten for bøder - er ét af redskaberne til at kunne nå det mål
Heine Hansen, vicepolitiinspektør ved Østjyllands Politi.


I uge 36 og 37 vil Østjyllands Politi have ekstra opmærksomhed på byens cyklister, når de er på gaden med bødeblokken i hånden.

Fakta
Kampagnen ”Styr uden om kæmpebøder” afvikles i uge 36 -37. Kampagnen er en del af Aarhus Kommune og Østjyllands Politis fælles tryghedsstrategi Tryg i Aarhus (www.tryghed.aarhus.dk).


Indsatsen består blandt andet af kampagnefilm og information på Facebook, skilte, plakater og saddelcovers på flere af byens uddannelsesinstitutioner samt politikontrol.

Læs mere på www.styrudenom.dk.