Rådmand: Aarhusianerne skal have 2.500 gratis p-pladser til elbiler

Der er behov for markante tiltag, hvis flere aarhusianere skal vælge en elbil som deres foretrukne private køretøj. I løbet af den kommende tid vil antallet af p-pladser i Aarhus, der reserveret til elbiler nå 86, men det er ikke nok, mener Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø, Aarhus Kommune.

Han foreslår derfor, at byrådet reserverer i alt 2.500 p-pladser til aarhusianernes elbiler, og p-pladserne skal være gratis.

Det er begrænset, hvad vi som kommune kan gøre for at få flere aarhusianere til at vælge en elbil. Så vi er nødt til at sætte ind, hvor det er muligt at skabe flere åbenlyse fordele ved at eje en elbil. Her er det oplagt, at vi reserverer flere p-pladser til elbiler og sørger for, at de er gratis.
Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø

Det er byrådets ambition, at Aarhus skal være CO2-neutral i 2030.

Transport er den helt stor synder, når det gælder CO2-udledning, og Bünyamin Simsek har derfor meldt ud, at han vil arbejde for, at 40 pct. af de aarhusianske biler i 2030 kører på el.

De 2.500 gratis p-pladser til el-biler er et af midlerne for at nå målet.

Jeg vil opfordre mine byrådskollegaer til at samarbejde og være med til at finde steder, hvor vi kan lave gratis p-pladser til elbiler. Det er vigtigt for mig, at vi får dem placeret i hele kommunen, og får dem placeret steder hvor byens borgere og gæster har deres hverdag. Derfor er der også er behov for ladefaciliteter og reserverede parkeringspladser til elbiler ved kommunens biblioteker, idrætsanlæg, skoler osv.
Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø

Der er i dag ca. 12.000 kommunale p-pladser, der er offentlige tilgængelige.