Simsek vil hjælpe caféer og restauranter

Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø, ønsker at hjælpe de aarhusianske barer, caféer og restauranter, som igen er ramt at coronarestriktioner ved at fritage dem fra at betale udeserveringsafgift i 2022 – som det også er sket tidligere under coronakrisen. Han har derfor fremsendt en indstilling til byrådets sekretariat med henblik på senere behandling i byrådet.

Branchen havde en chance for at hente noget af det tabte hjem, da den seneste delvise nedlukning ramte dem. Udover at være tvunget til at lukke tidligere, så mister den uden tvivl omsætning, fordi befolkningen er blevet opfordret til at aflyse julefrokoster og sociale arrangementer, og nogle borgere er måske blevet nervøse og bliver hjemme i stedet for at gå ud. Vi befinder os igen i en helt særlig situation, og som kommune bør vi hjælpe, hvor vi kan.
Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø

Det kræver opbakning i byrådet, hvis beslutningen skal føres ud i livet, og da Bünyamin Simsek forlader rådmandskontoret ved årsskiftet, har han ikke mulighed for at følge forslaget helt til dørs.

Jeg vil på det kraftigste opfordre det nye byråd til at godkende forslaget, og jeg vil gøre, hvad jeg kan for at få opbakning til det. Barer, caféer og restauranter har været meget hårdt ramt af restriktioner i snart to år. Dette er en lille håndsrækning fra kommunen til en trængt branche, som ikke kompenseres 1:1.
Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø

Indtægterne fra udeserveringsafgifter er ca. 4,2 mio. kr. årligt.