Flere steder til skøjteglade aarhusianere

Bambi på glatis eller isens ukronede skøjteprins eller -prinsesse? Der skal være plads til dem alle uanset evnerne på skøjter. Teknik og Miljø og Kultur og Borgerservice er derfor ved at undersøge seks lokaliteter i Aarhus Kommune, som kan tages i brug, når isen er tyk nok, hvilket dog endnu ikke er tilfældet. Istykkelsen skal være mindst 16 cm.

Det er så sjældent, at vi har så kolde vintre i Danmark, at søerne fryser til. I en tid, hvor vi ikke kan lave så mange ting som normalt, vil vi gerne gøre det muligt for flere at komme ud på isen. Derfor er vi ved at undersøge flere steder, hvor man komme ud at stå på skøjter. Vi håber, at aarhusianerne vil benytte sig af tilbuddet, når isen kan bære, men opfordrer også til, at man passer på sig selv og hinanden, og husker, at coronaen også kan bruge skøjter.
Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø

De seks lokaliteter, som man undersøger, er spredt ud over kommunen for at undgå, at der samles for mange. Bortset fra Stadionsøerne er der tale om Aarhus Vands regnvandsbassiner, hvilket betyder, at vandstanden er lav. Det betyder også, at risikoen for uheld er mindre. De større søer som Brabrand Sø og engsøerne vil ikke blive åbnet for skøjteløb, da for eksempel strømforholdene betyder, at blandt andet istykkelsen er mere uforudsigelig.

Coronaen har fået mange mennesker ud i naturen. Jeg glæder mig til, at vi kan få åbnet for aktiviteter på kommunens søer og vandsteder, så det kan give lidt glæde, bevægelse og modvirke coronatristheden. Jeg vil dog gerne opfordre alle til at overholde restriktionerne og vise hensyn til hinanden.
Rabih Azad-Ahmad, rådmand for Kultur og Borgerservice

Når isen på søerne nævnt i faktaboksen er tyk nok, vil der blive sat skilte op. Herudover bliver der udsendt en kort pressemeddelelse. Man kan derudover kan holde sig orienteret på Facebooksiden ”Natur & Miljø i Aarhus” og på ”AarhusGuiden.”

Fakta

Disse seks lokaliteter bliver undersøgt:
Vilhelmsborg Skov Beder: Beder Landevej nr. 6, 8330 Beder. (Parkering mulig langs vejen).
Klokkeskoven Stavtrup: Hjørnet af Klokkeskovvej og Jarlsmindevej, 8260 Stavtrup. (parkering ikke mulig).
Skjoldhøjkilen Brabrand: Lenesvej nr. 23, 8220 Brabrand. (God fin P plads i gåafstand) man kan også kælke i området.
Hovmarken Lystrup: Sønderskovvej 140, 8520 Lystrup. (Ingen P muligheder, skal gå/cykle).
Skødstrup Syd: Grenåvej 632, 8541 Skødstrup. (To store P pladser tæt på).
Stadionsøerne: Stadion Allé 76, 8000 Aarhus C (Gode P forhold).

Se et kort over søerne her