10 projekter skal give masser af byliv i Sydhavnskvarteret

Vær med til at bygge Sydhavnen Plaza, træn med Sport X, slå dig ned på samtalebænken eller få en tryg introduktion til skatermiljøet. Der er masser af gode aktiviteter at glæde sig til i Sydhavnskvarteret.

21 projekter har søgt, og 10 af dem modtager nu støtte fra Aarhus Kommunes bylivspulje, hvis formål er at hjælpe aktiviteter på vej, som skaber byliv og fællesskab i området, når corona-situationen igen tillader det.

Vi har prioriteret initiativer, som favner Sydhavnens brugere bredt. Jeg kan se for mig, hvordan man vil samles på den nye Plaza. Og jeg er sikker på, det også gælder Sydhavnens Grill-Mik, som uden tvivl vil bringe folk tættere sammen og skabe liv,
Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø.

De udvalgte projekter skal understøtte udviklingsplanens vision om at udvikle områdets bylivsmæssige og sociale dimension og sætte de mange ressourcer i området i spil samtidig med, at området tager fysisk form over de kommende år.


Områdets potentialer bringes i spil

Det er Bydelsforeningen for Sydhavnskvarteret, der har foretaget en tværfaglig vurdering og prioritering af de indkomne puljeansøgninger og på den baggrund indstillet deres anbefalinger om bevilling eller afslag til Aarhus Kommune.
Sydhavnen er kendt for sit kreative miljø og bæredygtige byliv. Og langt de fleste af ansøgerne er derfor - ikke overraskende - lokale aktører.

Den store lokale interesse og de mange fine samarbejder om projekter og ønsker om inddragelse viser, at drømmen og viljen til at udvikle og bruge energi i eget kvarter stadig lever, og det er enormt vigtigt for Sydhavnskvarterets forankring,
forkvinde for Bydelsforeningen, Sarah Jarsbo.

Aarhus Kommune forventer at annoncere endnu en bylivspulje i slutningen af året, som skal støtte aktiviteter i Sydhavnskvarteret i 2022. Det forventes at blive en ordinær pulje, hvor enkeltpersoner, startups, små og mellemstore virksomheder, grupper, foreninger og institutioner kan søge om støtte til større projekter.
Se alle projekterne, som har får støtte fra bylivspuljen, på sydhavnskvarteret.dk

Fakta

I forbindelse med vedtagelsen af Udviklingsplanen for Sydhavnskvarteret etablerede Aarhus Kommune i 2019 en bydelsforening og afsatte samtidig en større økonomisk pulje, der skal understøtte bylivsaktiviteter i Sydhavnskvarteret og dermed sikre, at Sydhavnen udvikles til et af byens mest spændende og mangfoldige kvarterer. Bydelsforeningen består af repræsentanter for områdets nuværende erhvervsdrivende, kunsten, bevægelse, de socialt udsatte og for erhvervslivet.
Bylivspuljen for Sydhavnskvarteret har et budget på 250.000. kr. pr. puljerunde i 2021.

Byliv i Sydhavnskvarteret