Én lille handling kan gøre en stor forskel

1 om dagen er en ny kampagne, som netop er lanceret af Alliancen for Nordens Reneste By. Opfordringen er enkel. Hvis du ser et stykke affald, så saml det op og smid det ud.

Alliancens nye kampagne understøtter en glædelig tendens, hvor flere og flere aarhusianere tager et medansvar for en grønnere og renere by.

Vi kan mærke, at mange gerne vil bidrage til, at vi får en renere by. De seneste år har vi mærket en markant stigende efterspørgsel på at låne udstyr til at indsamle affald. Det er både virksomheder, foreninger og helt almindelige aarhusianere, der laver affaldsindsamlinger eller lige samler op, når de alligevel er ude at gå med hunden eller er en tur på stranden. Som kommune kan vi ikke være alle steder på én gang. Alle bidrag er vigtige, for vi er sammen om at skabe en renere by
Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø

Alliancen for Nordens Renest By er et samarbejde bestående af erhvervsliv, foreninger, byens borgere og kommune. Alliancen består indtil videre af mere end 50 medlemmer fra erhvervsliv og foreninger samt mere end 2000 aktive borgere. Alliancen har en styregruppe, der koordinerer indsatserne, mens medlemmerne på forskellige måder bidrager til Alliancens aktiviteter.

Alliancen vil skabe synlige resultater. Vi vil gerne gøre en forskel og være en del af løsningen på byens udfordringer med affald. Derfor håber vi, at bl.a. denne kampagneindsats vil være med til at starte en bevægelse, hvor endnu flere helt naturligt tager et medansvar. For vi kan kun lykkedes, hvis vi hjælpes ad
Claus T. Bech, direktør for Aarhus City Forening og medstifter af Alliancen For Nordens Reneste By

Med kampagnen håber Alliancen at være med til at skabe nogle nødvendige adfærdsændringer omkring affald. Det er kampagnens formål at få aarhusianere til at samle det op, når de møder affald på deres vej. Samtidig forventes den øgede fokus på affald også at betyde, at man ikke smider nyt affald.

Hvis du lige har samlet noget affald op med den ene hånd, virker det ikke ret sandsynligt, at du smider noget nyt med den anden. Med den her kampagne vil vi gerne fokusere på, at vi alle både kan og skal være med til at skabe en ren by. Det er en god fornemmelse at gøre noget. Og det behøver ikke at være uoverskueligt. Det kan være, at man i forvejen er på ned med sit affald og så lige tager ét stykke med, hvis der ligger noget på vejen. Så vi håber, at rigtig mange har lyst til at støtte op og være med til at gøre en forskel. Vi opfordrer til, at man samler ét stykke affald op om dagen – men man er selvfølgelig velkommen til at samle mere
Peter Drejer, stifter af Rent kvarter, medlem af Alliancens styregruppe og én af initiativtagerne bag kampagnen

Fakta om kampagnen
1 om dagen er en ny kampagne iværksat af Alliancen for Nordens Reneste By. Kampagnen er en flerårig indsats, hvor bl.a. medlemmerne af Alliancens for Nordens Reneste By opfordrer deres netværk til at samle affald op, når de møder det på deres vej.
Kampagnen lanceres i oktober 2021 med bl.a. plakater i byen og indsatser på Sociale Medier.
Læs mere på 1omdagen.dk

Fakta om Alliancen for Nordens Reneste By
Alliancen for Nordens Reneste By har flere end 50 medlemmer. Alliancen arbejder målrettet på at udvikle, evaluere og implementere innovative indsatser, der skal skabe vedvarende adfærds- og holdningsændringer omkring henkastet affald.
Initiativet er åbent for alle, der har lyst til at bidrage i arbejdet for at gøre Aarhus til en renere by.
Læs mere om Alliancen for Nordens Reneste By på nordensrenesteby.dk.