Nu kommer der igen træer på Ringgaden

Inden længe vil trafikanter i Aarhus igen opleve at være omkranset af træer, når de kører på Ringgaden. I dag bliver de første af i alt 200 træer plantet i den tomme midterrabat på strækningen fra Silkeborgvej til Langelandsgade.

Vi er rigtig glade for, at vi igen får træer langs Ringgaden. De forskellige træarter er nøje udvalgt til stedet, og særligt med deres flotte høstfarver kommer de til at pynte på vejstrækningen
Martin Højholt, projektleder i Teknik og Miljø

I midterrabatten bliver der plantet spidsløn, vintereg og rødask. De nye træer, som bliver plantet i grupper, skal give Ringgaden et mere varieret udtryk.

En del af en større plan

Med plantningen af de nye træer er der taget hul på en større, samlet plan for beplantning af Ringgaden. På sigt står blandt andet skillerabatten mellem vejen og cykelstien også overfor en forandring. Det bliver dog først en realitet, når det kan indgå i andet anlægsarbejde langs Ringgaden.

Først er det dog midterrabatten, der står overfor en forandring. De første 120 træer bliver plantet nu, og de resterende skal efter planen plantes i efteråret.

Arbejdet, som starter ved Regensburgsgade, tager et par uger. Plantningen foregår udenfor myldretiden, så den generer trafikanterne mindst muligt. Imens arbejdet står på, lukkes en vejbane i hver kørselsretning.

Fakta

I januar blev 82 poppeltræer fældet på strækningen. Træerne, som havde stået der i 40 år, blev fældet, fordi de smed grene og var i fare for at vælte.