Gå til hovedindhold
Nyheder fra Teknik og Miljø

Hvordan skal Aarhus udvikle sig?

I fremtiden bliver vi flere aarhusianere, og vi får flere aarhusianske virksomheder. I morgen starter Aarhus Byråd de første drøftelser om, hvilken retning Aarhus skal udvikle sig i, inden aarhusianerne bliver en del af debatten i efteråret.

17. aug. 2022
  • Læs op

Indhold

    I år er vi mere end 355.000 aarhusianere, og om 12 år forventer vi at runde 400.000. Antallet af virksomheder er steget med 15 pct. på 5 år. Tallene tegner et tydeligt billede af en kommune i vækst. Men skal udviklingen fortsætte? Spørger man rådmanden for Teknik og Miljø, Steen Stavnsbo, er det et klart ja.

     

    ”Vi skal ikke bare bygge et større Aarhus. Vi skal bygge et bedre Aarhus. Det gør vi ved at værne om det Aarhus, vi alle holder af. Og så gør vi det selvfølgelig ved at tage aarhusianerne og de erhvervsdrivende med på råd,” Steen Stavnsbo, rådmand for Teknik og Miljø.

    Borgmester Jacob Bundsgaard supplerer:

    ”Arbejdet med planstrategien er en rigtig god anledning til at få en diskussion om, hvordan Aarhus skal udvikle sig, og hvor byrådet sætter rammen for borgerinddragelse. Vi har derfor planlagt en proces, hvor ikke blot byråd, men også fællesråd og alle lokalområder inddrages tidlig og dermed har gode muligheder for at være med til at påvirke og forme, hvor Aarhus Kommune skal bevæge sig hen de kommende år,” Jacob Bundsgaard, borgmester, Aarhus Kommune.

     

    Byrådet indleder arbejdet med den nye planstrategi med en temadrøftelse d. 18. august 2022. Her vil byrådet blive præsenteret for nogle scenarier for kommunens udvikling, der vil danne grundlaget for en videre diskussion af retning, udfordringer og prioriteringer. I løbet af sensommeren og efteråret vil fællesråd, borgere og andre faggrupper blive inddraget i arbejdet.

    Fakta om planstrategien

    Planstrategien er byrådets strategi for kommunens fysiske udvikling i de kommende år. Samtidig tager planstrategien stilling til, hvordan kommuneplanen efterfølgende skal revideres.

    Byrådet indleder arbejdet med Planstrategi 2023 med en temadrøftelse. Senere i august og i løbet af efteråret inddrages fællesrådene, inden der i efteråret vil være åbne debatsaloner, hvor alle er velkomne. Planstrategi 2023 forventes at komme i offentlig høring i foråret 2023.