Gå til hovedindhold
Nyheder fra Teknik og Miljø

Hvad skal der ske med Aarhus Havn? Kom til borgerkonference og tag del i debatten om den foreslåede udvidelse

Mandag d. 7. november inviterer Aarhus Kommune igen til borgerkonference om den foreslåede udvidelse af Aarhus Havn. På borgerkonferencen bliver der fremlagt nye klimaberegninger og arbejdet med alternativer til udvidelsen bliver belyst. Du kan tage del i debatten i samtalestande.

03. nov. 2022
  • Læs op

Indhold

    Skal Aarhus Havn udvides? Det kan du sige din mening om, når Aarhus Kommune inviterer til borgerkonference på Aarhus Rådhus mandag d. 7. november. Borgerkonferencen samler op på den omfattende inddragelsesproces, der har bestået af ni temamøder, hvor interessenter, fagpersoner og erhvervsliv har debatteret udvidelsen og så altså to borgerkonferencer. Borgmester Jacob Bundsgaard håber, at mange aarhusianere vil tage del i borgerkonferencen.

    "Jeg er rigtig glad for, at så mange har engageret sig i debatten om den foreslåede havneudvidelse. Det er med til at skabe åbenhed og gennemsigtighed i beslutningsgrundlaget for byrådet – og i de dilemmaer, der bliver vægtet. Det er derfor mit håb, at mange aarhusianere vil møde op, så vi sammen kan finde de bedste løsninger for byen",
     siger Jacob Bundsgaard, borgmester.

    Mens den første borgerkonference primært bestod af paneldebatter og oplæg, bliver mandagens borgerkonference noget anderledes. På borgerkonferencen kan man få indblik i nye klimaberegninger, alternativer til den foreslåede udvidelse og de dilemmaer, som politikerne i Aarhus Byråd skal forholde sig til, inden de efter planen skal behandle sagen til foråret.


    Konferencen er delvist bygget op om en række samtalestande, hvor du kan blive klogere og give din mening til kende. Rådmand for Teknik og Miljø, Nicolaj Bang, ser frem til at møde aarhusianerne i øjenhøjde.

    J"eg ser frem til, at vi denne gang kan være i direkte dialog med deltagerne om, hvad de mener om havnen og byen. Det er vigtigt for mig at få så mange input med som muligt, inden byrådet skal behandle sagen til foråret, og derfor vil jeg også opfordre alle, der mener noget om havneudvidelsen, til at deltage på mandag",
     siger Nicolaj Bang, rådmand for Teknik og Miljø.

    Efter mandagens borgerkonferencen samler Teknik og Miljø op på inddragelsesprocessen. Input, undersøgelser, læringer, betragtninger og kommentarer bliver vedlagt som materiale til den endelige politiske behandling.


    Sideløbende har Aarhus Byråd også nedsat et borgerpanel som en del af den igangsatte ekstraordinære borgerinddragelsesproces, inden byrådet skal tage stilling til den ansøgte havneudvidelse, som byrådet ventes at behandle på byrådsmøde i februar 2023.