Gå til hovedindhold

Oktober 2022

Grønnere varme til de aarhusianske hjem rykker nærmere

Nyheder fra Teknik og Miljø

Geotermisk varme til aarhusianerne er i dag rykket et skridt nærmere efter, at Magistraten har godkendt en indstilling om et geotermiprojekt til varmeproduktion til fjernvarmenettet.

Stort rygstød til biodiversiteten i Aarhus

Nyheder fra Teknik og Miljø

Aarhusianerne kan se frem til mere biodiversitet, når flere planter og dyr flytter ind i byens parker, og skovene får mere vand og vild natur som en del af et nyt EU-finansieret projekt.

Efter succesfuldt forsøg: Rådmand vil bevare gode byrum på Fredens Torv og Vesterbro Torv

Nyheder fra Teknik og Miljø

Siden sommerferien har Fredens Torv og Vesterbro Torv været fri for biler. De to pladser har sammen med Vor Frue Kirkeplads været indrettet som midlertidige byrum med siddepladser, blomster og aktiviteter. Teknik og Miljø-rådmand forlænger omdannelserne til årets udgang og vil samtidig se på, hvordan andre pladser i kommunen kan gentænkes.

Rådmand efter stor pris til Nye: ”Vi skal stille flere krav i byudviklingsprojekter”

Nyheder fra Teknik og Miljø

Nye nord for Aarhus har vundet den anerkendte Byplanpris 2022. Nye vinder for et innovativt og visionært byudviklingssamarbejde mellem Aarhus Kommune, Aarhus Vand og Tækker Group. Nicolaj Bang, rådmand for Teknik og Miljø, vil bruge anerkendelsen til at stille flere krav i fremtidige byudviklingsprojekter.

Aarhus fortsætter arbejdet for klimatilpasning og rent vand i 3. verdenslande

Nyheder fra Teknik og Miljø

Udviklingsminister Flemming Møller Mortensen godkender program på 56 millioner kroner, så Aarhus Kommune og Aarhus Vand over de næste fire år kan arbejde videre med den fælles indsats for at fremme mere effektiv vandforvaltning i storbyer i Indien, Ghana og Sydafrika.