Gå til hovedindhold
Nyheder fra Teknik og Miljø

Aarhus hylder god arkitektur

Vanen tro hylder og præmierer Aarhus Kommune smukke, vedkommende og gode eksempler på byggeri.

28. sep. 2022
  • Læs op

Indhold

    Rådmand for Teknik og Miljø, Nicolaj Bang, overrækker i dag præmier til bygherrer, arkitekter og ejere i byrådssalen på Aarhus Rådhus.

    "Det er vigtigt for mig, at vi ikke bare bygger et større Aarhus, men også et smukkere og bedre Aarhus. Når vi præmierer særlige byggerier, hylder vi dem, der gør noget særligt for arkitekturen i Aarhus og sender samtidig et klart signal om, hvad vi ønsker mere af", siger Nicolaj Bang, rådmand, Teknik og Miljø.

    Prisen for præmieret arkitektur tildeles Sneglehusene i Nye, Lisbjerg Genbrugsstation og Retten i Aarhus. ’Særpris for facade/skiltning’ gives til Netto på Silkeborgvej, mens ’Stadsarkitektens Særpris’ går til Frederiksbjerg Spirer, der sammen med lokalområdet omdannede Ingerslevs Plads til et pulserende hjerte under Aarhus Festuge 2022.

    Stadsarkitekt, Anne Mette Boye, har været med til at udvælge de præmierede byggerier blandt et stærkt felt.

    "Arkitektur har stor betydning for livskvaliteten i vores hverdag. Det er de rammer, vi lever, bor og arbejder i. Når vi udvælger, hvilke byggerier der skal præmieres, er det byggerier, der står som forbilledlige eksempler på nutidens arkitektur og rummer nogle af de kvaliteter vi ønsker, skal fremmes i byens udvikling", siger Anne Mette Boye, Stadsarkitekt i Aarhus Kommune.

    Årets præmiering
    Præmieringen afholdes normalt på Arkitekturens Dag, som er den første mandag i oktober. I år tager vi forskud ved at afholde fejringen og overrækkelsen tirsdag d. 27. september kl. 15 i Byrådssalen. Pressen er velkommen.

    Det overordnede tema for dette års udvælgelse er – på linje med Arkitektforeningens tema for Arkitekturens Dag - ’stedsans’.

    Læs og se mere om de præmierede projekter her