Frederiksbjerg er blevet grønnere

To af Frederiksbjergs torve har fået et helt nyt udtryk med farverige bænke, mere indbydende opholdsplads og mere grønt. Torvene har været under ombygning siden foråret, og nu er de klar til igen at blive indtaget af bydelens beboere. Begge torve ligger ud til Frederiks Allé, hvor der er ved at blive lagt sidste hånd på anlægsarbejdet efter et års tid.

”Med disse tre projekter har vi skabt markant bedre opholdsrum og forhold for gående og cyklister på Frederiksbjerg. Torvene skal fungere som små grønne åndehuller, der giver områdets beboere lyst til at bruge byen aktivt. Netop derfor har det være vigtigt for os at inddrage aarhusianerne i projekterne. Især i tilfældet Lundings Torv har områdets beboere haft stor indflydelse. Frederiks Allé er efter ombygningen blevet mere tryg for fodgængerne og cyklister, og vejen har fået et smukkere udtryk,”
Nicolaj Bang, rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune.

Både Lundings Torv og Frederiksbjerg Torv har fået nye træer. Senere på året bliver træerne på Frederiks Allé plantet.

Genbrugsgranit blev til nyt torv

De tre projekter, Lundings Torv, Frederiksbjerg Torv og Frederiks Allé, hænger tæt sammen. Et vigtigt sted i ombygningen af Frederiks Allé var Lundings Torv, som blev omdannet fra et lidt livløst sted til en lommepark med grøn afskærmning mod Frederiks Allé. Beboerne i området var med til at fastlægge parkens endelige udtryk.

Da ombygningen af Lundings Torv begyndte, blev en masse granit tilovers, og det gjorde renoveringen af Frederiksbjerg Torv mulig. Her er granitten fra Lundings Torv genbrugt, og, udover et nyt stort træ og flere siddepladser, bliver de gamle bænke bliver shinet op med en ny farve.