Gå til hovedindhold
Nyheder fra Teknik og Miljø

Mener du noget om udvidelsen af Aarhus Havn? Så kom til borgerkonference d. 26. september

Aarhus Kommune afholder den første borgerkonference om udvidelsen af Aarhus Havn. Konferencen skal kaste lys over udvidelsen, og den skal sikre, at politikerne i byrådet har størst mulig viden, når de skal behandle sagen.

21. sep. 2022
  • Læs op

Indhold

    Mandag d. 26. september er der borgerkonference om udvidelsen af Aarhus Havn. Konferencen finder sted på Aarhus Rådhus kl. 18.30-21.15, men allerede fra klokken 16.00 kan nysgerrige tilmeldte besøge informationsstande og se 3D-modeller af den foreslåede udvidelse.

    Borgmester Jacob Bundsgaard og nu forhenværende rådmand for Teknik og Miljø Steen Stavnsbo tog tidligere på året initiativ til borgerkonferencen i kølvandet på de mange høringssvar om havneudvidelsen. Jacob Bundsgaard ser frem til, at borgerkonferencen nu bliver holdt.

    "Jeg vil opfordre til, at alle interesserede tilmelder sig borgerkonferencerne på Aarhus Rådhus. Det er nu, man har mulighed for komme til orde, stille spørgsmål og være med til at sikre det bedst mulige beslutningsgrundlag. Det er vigtigt, at vi får adresseret de dilemmaer, vi står over for, så byrådet kan finde den bedst mulige løsning for Aarhus", siger Jacob Bundsgaard, borgmester, Aarhus Kommune.


    Siden planerne om den ekstra inddragelsesproces blev fremlagt, har der været udskiftning på rådmandsposten i Teknik og Miljø. Nicolaj Bang har taget over efter Steen Stavnsbo. Nicolaj Bang ser frem til at få uddybet aarhusianernes holdninger til havneudvidelsen.

    "Havneudvidelsen har fyldt på mit bord fra allerførste dag. Det er et projekt, der vækker rigtig mange følelser i byen. Jeg håber, at mange aarhusianere vil tage imod vores invitation om at deltage i borgerkonferencen og debatten om, hvordan vi lykkes med at udvide havnen på en måde, der tilgodeser de mange behov, som borgerne, erhvervslivet og byen har", siger Nicolaj Bang, rådmand, Teknik og Miljø.

    På borgerkonferencen vil Aarhus Kommune give en status på arbejdet med havneudvidelsen. Der vil være oplæg om debatterne på de forudgående temamøder, og så bliver det muligt at stille spørgsmål og tage del i debat om processen, temamøderne og havneudvidelsen generelt.

    Når borgerkonferencen er afviklet, forsætter debatten om havneudvidelsen.

    I løbet af efteråret afvikler Teknik og Miljø endnu fire temamøder, hvor interessenter, fagpersoner og erhvervslivet er repræsenteret. Den 7. november bliver der holdt endnu en borgerkonference. Sideløbende debatterer 36 uafhængige og tilfældige udvalgte aarhusianere havneudvidelsen, hvilket skal munde ud i råd og anbefalinger om udvidelsen. Når borgerinddragelsesprocessen er afviklet, bliver udvidelsen – inklusive høringssvar og opsamlinger fra temamøder, borgerkonferencer og borgersamling – sendt til politisk behandling i byrådet.

    Fakta

    På borgerkonferencen d. 26. september bliver der plads til omkring 500 deltagere med krav om tilmelding ved fysisk fremmøde.

    Du kan tilmelde dig borgerkonferencen her

    Lyt til live stream fra konferencen

    Konferencen bliver også streamet uden krav om tilmelding. Hvis du vil følge med live d. 26. september kl. 18:30-21:15 kan du se med her:

    Se livestreamingen her

    Der vil være mulighed for at stille spørgsmål i kommentarsporet, når konferencen er i gang.

    Interesserede kan læse mere om borgerkonferencen og dykke ned i programmet her.

    Fakta – Den største borgerinddragelsesproces i Aarhus Kommunes historie

    Borgerinddragelsesprocessen omkring havneudvidelsen er uden fortilfælde i Aarhus Kommune. Processen består af:

    • Mindst ni temamøder, hvor interessenter, fagpersoner og repræsentanter fra erhvervslivet deltager. Både fortalere for og modstandere af havneudvidelsen er repræsenteret ved temamøderne.
    • To borgerkonferencer på Aarhus Rådhus. Ved begge borgerkonferencer er der plads til cirka 500 deltagere med krav om tilmelding. Konferencerne bliver også streamet.
    • 36 tilfældigt udvalgte aarhusianere skal komme med råd og anbefalinger om udvidelsen, hvilket udspringer af V og SF’s forslag en uafhængig inddragelsesproces. Det ledsages af en politisk følgegruppe.