Bussen får en forlomme på de aarhusianske veje

Kl. er 7.12, og du spejder efter bussen, der skulle være kommet kl. 7.08. Et scenarie de fleste buspassagerer nok har prøvet. Men nu er der godt nyt. I fremtiden får bussen en forlomme, når den kommer til at køre i sin egen busbane på dele af Brendstrupgårdsvej, Viby Ringvej og Skanderborgvej. Det er netop tre steder, hvor trafikken ofte sander til i myldretiden, og det har resulteret i forsinkelser på buslinjen.

Det er helt afgørende, at vi har en attraktiv kollektiv trafik, som man kan regne med - og det er de kommende projekter med til at skabe. Passagererne vil opleve, at bussen oftere kommer til tiden, og de overhaler myldretrafikken indenom, når de sidder i bussen. På den måde bliver bussen et reelt alternativ til bilen.
Nicolaj Bang, rådmand, Teknik og Miljø

I nord etableres en busbane langs Brendstrupgårdsvej fra Hedeager og frem til 100 meter før krydset ved Randersvej. I syd etableres der både en busbane langs Skanderborgvej ved Viby Torv og på østsiden af Viby Ringvej fra Damagervej og frem til motorvejsbroen.

Fire timer mindre i bus 6A

Projekter vil blandt andet få en stor betydning for de ca. 3 mio. aarhusianere, der hvert år hopper på bus 6A på Ringvejen. Projekterne vil dagligt spare bus 6A over fire timer i myldretrafikken, som er fra kl. 7-9 og kl. 14-17.

Busbanen ved Brendstrupgårdsvej forventes etableret senere i år, mens de to projekter i syd forventes etableret i 2024.