Gå til hovedindhold
Nyheder fra Teknik og Miljø

I Vestergade og Graven kommer sommeren tidligt igen i år

I dag bliver Vestergade og Graven forvandlet til midlertidige sommergågader. Teknik og Miljø-rådmanden vil gøre sommergågaderne permanente.

31. mar. 2023
  • Læs op

Indhold

    Det er ikke til at se det, hvis man ikke lige ve’ det. Men sommeren nærmer sig. Faktisk rykker sommeren ind på Vestergade og i Graven allerede i dag, når gaderne for fjerde år i træk bliver forvandlet til sommergågader.

    Sommergågaderne bliver til i tæt i samarbejde mellem Teknik og Miljø og de forretningsdrivende i Graven og Vestergade, der hele sommeren skaber liv og glade dage med god mad og drikke, events og masser af steder at sidde.

    "Jeg er rigtig glad for, at man igen i år får muligheden for udendørs hygge i rolige omgivelser midt i Aarhus, når Vestergade og Graven bliver forvandlet, og så håber jeg blot, at temperaturerne snart kryber i vejret. Sommergågaderne er skoleeksemplet på, hvad der sker, når vi sikrer gode rammer for, at lokale aktører kan skabe særlige oplevelser og den unikke stemning, Aarhus er berømt for", siger Nicolaj Bang, rådmand, Teknik og Miljø.

    Sommergågaderne bliver igen i år indrettet med farverige blomsterkummer og grønne træer. De forretningsdrivende kan, når vejret tillader det, rykke ud på både fortov og vej med servering og salgsstativer. Der bliver sat skilte op og trykt grafikker på vejene, der skal minde cyklister og bilister om at sænke farten og tage hensyn til fodgængerne.

    Det bliver sommer året rundt

    Tidligere i år besluttede Teknik og Miljø-rådmand Nicolaj Bang, at der skal laves permanente løsninger i både Graven og Vestergade. Ambitionen er, at de permanente løsninger skal gøre områderne endnu bedre end de er i dag.

    "De seneste tre års forsøg med sommergågader har vist, hvad gaderne kan, når de bliver indrettet på en måde, der inviterer til, at man tager plads og nyder byen. Alle har været enormt positive omkring sommergågaderne, og derfor er det helt naturligt for mig, at vi laver nogle permanente løsninger, så områder omkring kan mere året rundt", siger Nicolaj Bang, rådmand, Teknik og Miljø.

    Det er endnu for tidligt at sige noget om, hvordan de permanente løsninger bliver. Udformningen af gaderne afventer, at der bliver truffet en beslutning om de trafikale forhold ved Vesterbro Torv.