Gå til hovedindhold
Nyheder fra Teknik og Miljø

Nyt tiltag skal give flere aarhusianere adgang til naturen

To nye anemoneruter skal give kørestolsbrugere, svagtseende og andre aarhusianere med handicaps bedre mulighed for at nyde naturen.

29. mar. 2023
  • Læs op

Indhold

    Rådmand for Teknik og Miljø Nicolaj Bang lancerer i dag et nyt koncept i Aarhus: Anemoneruten.

    Anemoneruterne er flade ruter med brede stier, stabilt underlag, ledelinjer og god adgang til de vigtigste faciliteter.

    "Vi bor i en kommune med rigtig mange bakker og smalle stier gennem tæt skov, og det kan gøre det vanskeligt at komme rundt i kørestol eller som svagtseende. Men alle aarhusianere skal have mulighed for at komme ud i naturen, hvad end det er for at være aktive eller for at finde ro. Derfor har vi set os om efter områder, der kunne opgraderes, og jeg håber, anemoneruterne vil bidrage med gode naturoplevelser til flere aarhusianere", siger Nicolaj Bang, rådmand, rådmand for Teknik og Miljø.

    Anemoneruterne er eksisterende ruter, hvor tilgængeligheden er opgraderet. Så nu er det muligt at komme trygt rundt om Egå Engsø og en tur rundt i Riis Skov.

    Tilgængelighedsrådet har spillet en vigtig rolle i tilblivelsen af anemoneruterne. Og en følgegruppe af aarhusianere med forskellige handicaps har været med ude for at kvalitetssikre forholdene. Lotte Tobiasen, som er kørestolsbruger og svagtseende er en af dem.

    "Os med handicaps har lige så meget brug for at komme ud i naturen som alle andre, men en mudret sti fuld af rødder er et helvede. Derfor er det supervigtigt, at naturen bliver tilgængelig for alle - også så vi har mulighed for at tage afsted på egen hånd og opleve roen", Lotte Tobiasen.

    Ambitionen for Anemoneruten i Riis Skov er, at den på sigt også bliver fuldt tilgængelig for aarhusianere med synshandicap. Derfor har kommunen indledt et samarbejde med virksomheden NaviBlind. En gruppe blinde og svagsynede tester lige nu Naviblinds rute og udstyr.

    Anemoneruterne findes i appen Opdag Aarhus.