Koncertdatoer Aarhus Rådhus 2022

25. august

15. september

28. oktober

17. november

8. december

Koncertdatoer Aarhus Rådhus 2023

6. januar - Nytårskoncert

2. februar

16. marts

27. april

11. maj

26. maj

15. juni

Sommerkoncerter - gæstekoncerter

6. juli Per Rasmus Møller - Grenå, Danmark

13. juli Gunther Strothmann - Kiel, Tyskland

20. juli Gerald Martindale – Toronto, Canada

27. juli Asbjørn og Mariko Myksvoll – Bergen Norge

Klokkespilskoncert, Aarhus Rådhus, 8. december 2022, kl. 16:00 – 16:30

Klokkenist: Peter Langberg, Løgumkloster

Program - Julekoncert

Koncerten på Aarhus Rådhus står i julens og adventstidens tegn. Rådhusets klokkenist Peter Langberg spiller egne og andres arrangementer over kendte og elskede juleklassikere, bl.a. i form af bl.a. to Medley‘er over kendte julesange. Velkommen til julemusik fra æteren over Aarhus Rådhus.

 1. Leen’t Hart: Arrangementer over 2 danske Advents salmer:
  a) ”Vær velkommen Herrens år”
  b) ”Blomstre som en Rosengaard”

 2. Peter Langberg:  Julemedley nr. 1 over kendte julesange:
  a) "Der var engang en Julenat"
  b) "Nu har vi altså jul igen"
  c) "På loftet sidder nissen"
  d) "Bjældeklang"
  e) "Skillemadinkedinkedu"

 3. Peter Langberg: Arrangement over: "Rudolf med den røde tud"

 4. Milford Myhre:  Arrangement over: "Nu er det Jul igen"

 5. Peter Langberg:  Julemedley nr. 2 over kendte julesange:
  a) ”Juletræet med sin pynt”
  b) "Der er noget i luften"
  c) "Sikken voldsom trængsel og alarm"
  d) "Børn og voksne i kærlig krans"
  e) "Højt fra træets grønne top"

 6. Peter Langberg: Fra ”Julesuite”:
  a) ”Lad det klinge sødt i sky”
  b) "In Dulci Jubilo" ("En sød og liflig klang")
  c) ”Glade Jul”

 7. Bodil Heister (arr. Peter Langberg): ”Decembersang” - fra julekalenderen: ”Jul på slottet”

 8. Richard von Grabow:  Arrangement over: "Sleigh Ride"

Peter Langberg R (f. 21.08.1945) Organist, Pianist, Klokkenist, Musikpædagog

Peter Langberg begyndte sin musikalske uddannelse med organist- og diplomeksamen fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 1968. Herefter stod den på et års videregående orgelstudier hos Gaston Litaize i Paris fra 1969 til 1970 og ordgelebut fra konservatoriets solistklasse i 1970, inden Peter Langberg supplerede med musikpædagogisk eksamen med hovedfag i orgel i 1971, hovedskoleeksamen i klaver i 1972 og kantoreksamen i 1973.

Desuden fulgte han studier i klokkespil ved Den Franske Klokkenistskole i Douai og sluttede i 1981 med diplom som ”Maitre Carillonneur” med udmærkelsen ”Madaille d’Or.” Sideløbende med studierne i Paris var Peter Langberg organist ved Den Danske Kirke, og da han returnerede til Danmark, blev han organist i Taastrup Nykirke (1970-76), timelærer på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium (1971-79) og docent i orgel ved Statens Institut for blinde (1976-83) parallelt med et par år som organist i Odder Sognekirke (1978-80), imens han grundlagde Løgumkloster Kirkemusikskole, hvor han var rektor fra 1979 til sin pension i 2009. Han fungerer fortsat som underviser ved Kirkemusikskolen i fagene: Orgel, Klokkespil, samt arrangement og komposition for klokkespil. Fra 1980 til 2005 var han stadsklokkenist ved Kong Frederik IX’s Klokkespil. I dag er han organist i Brede pastorat, ved 7 kirker i den syd vestligste del af Sønderjylland, klokkenist på Århus Rådhus og assisterende klokkenist ved Vor Frelsers Kirke i København, hvor han - på vegne af Løgumkloster Kirkemusikskole - underviser klokkenister pt. fra Danmark, men i perioder også fra Norge, Estland og forskellige Europæiske lande.

I løbet af sin karriere har Peter Langberg givet orgel- og klokkespilskoncerter over det meste af Europa, og han har gennemført 37 koncertturnéer i Nordamerika, og afholdt klokkespils mesterkurser i Norge og Australien. Han har indspillet adskillige grammofonplader og Cd’er for soloorgel, orgel med fløjte og sang samt for to organister – blandt andet samtlige værker af César Frank. Derudover har han komponeret og udgivet en række værker for kor, orgel, orgelduet, klokkespil, klaver, sang og viola, og han har udgivet en række faglige artikler i blandt andet danske Stiftsårbøger.

Peter Langberg blev udpeget til æresmedlem af den nordamerikanske klokkenistorganisation, GCNA. Han blev desuden slået til Ridder af Dannebrog den 8. januar 2007 af Hendes Majestæt, Dronning Margrethe II.