I forbindelse med at du skriver til os, skal vi jf. Databeskyttelsesforordningen informere dig om en række detaljer i vores håndtering af dine oplysninger og oplyse dig om dine rettigheder i den forbindelse.

Aarhus Kommune er dataansvarlig for behandlingen af dine personoplysninger.

Vi behandler de fremsendte personoplysninger om dig, når vi behandler din henvendelse.

Vores behandling af personoplysningerne sker på baggrund af:

  • Databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra c og e.
  • Databeskyttelsesforordningens art. 9, stk. 2, litra f.
  • Databeskyttelseslovens § 8, stk. 1 og 2, nr. 3.
  • Databeskyttelsesloven § 11, stk. 1.

Oplysningerne bliver også behandlet og opbevaret sikkert hos vores leverandører

De oplysninger, som vi behandler om dig, vil jf. godkendelsen af vores elektroniske sags- og dokumenthåndterings system blive slettet efter 5 år og eventuelt senere, hvis det på grund af fortsat sagsbehandling er nødvendigt at opbevare oplysningerne længere tid.

Du har ret til at anmode om indsigt i oplysningerne vi har om dig. Du har også ret til at anmode om berigtigelse eller sletning af oplysninger, og du kan også bede om en begrænsning af behandlingen af oplysningerne. Du skal dog være opmærksom på, at kommunen typisk er forpligtet til at gemme de oplysninger vi har noteret om dig, indtil den ovennævnte slettefrist indtræder.

Spørgsmål:

Har du spørgsmål, så kan du kontakte Aarhus Kommune, Rådhuspladsen 2, 8000 Aarhus C, som kan kontaktes på post@aarhus.dk eller tlf. 89 40 20 00, eller skriv sikkert via digital post: skriv sikkert her

Databeskyttelsesrådgiver:

Har du spørgsmål i forbindelse med Aarhus Kommunes beskyttelse af dine oplysninger, så kan du også kontakte Aarhus Kommunes databeskyttelsesrådgiver på mail databeskyttelsesraadgiver@aarhus.dk, eller skriv sikkert via digital post: skriv sikkert her

Læs mere om databeskyttelsesrådgiverens rolle og opgaver