Gå til hovedindhold

Bliv en del af Teknik og Miljø

Vil du være med til at gøre Aarhus til en endnu bedre kommune for aarhusianerne? Så læs mere her, hvor vi fortæller om Teknik og Miljø som arbejdsplads og vores rekrutteringsproces.

  • Læs op

Indhold

    Det er os, der skaber rammerne om aarhusianernes hverdag. Vi realiserer byrådets visioner for kommunens fysiske udvikling, og vi har fingrene nede i alt fra arkitektur, grønne områder, vejdrift, grøn omstilling, gode lokalsamfund og meget mere – om man cykler ned ad Ringgaden, mødes med vennerne i Botanisk Have eller skal bygge ny carport, er man på den ene eller anden måde i berøring med Teknik og Miljø.  

    Det betyder, at vi er en arbejdsplads med stor offentlig bevågenhed, og borgerne er dybt engagerede i udviklingen af fremtidens Aarhus. Det ser vi som en styrke. Det giver nemlig en grundlæggende følelse af, at vi gør en afgørende forskel for aarhusianernes hverdag.  

    Et Teknik og Miljø i fællesskab 

    Vi er en samlet forvaltning på ca. 1.000 kollegaer – de fleste af os under samme tag i Blixens i Brabrand. Vi lægger vægt på samarbejder på tværs, fordi det er borgere og virksomheders behov, der er i centrum.

    Se vores cirkulære organisationsdiagram her

    Tydelige mål giver retning 

    I hver byrådsperiode arbejder Teknik og Miljø efter en række politiske pejlemærker, der sætter retningen for vores arbejde. Det giver os en overordnet ramme for at realisere dét Aarhus, som byrådet drømmer om.

    Her kan du læse de politiske pejlemærker for Teknik og Miljø

    Derudover har vi en række organisatoriske mål, der skal sikre en god og velfungerende arbejdsplads for vores medarbejdere.

    Her kan du læse de organisatoriske indsatsområder for 2022-2025

    Vores pejlemærker og organisatoriske indsatsområder er den daglige rettesnor i vores arbejde, så vi kender vores mål og ved, hvornår vi lykkes. 

    Vi prioriterer god ledelse 

    Vi har en klar vision om at være blandt byens bedste arbejdspladser og arbejder målrettet med at tiltrække dygtige kollegaer, som kan bidrage til vores indsats for at give et endnu bedre Aarhus tilbage til aarhusianerne.   

    Vi tror på, at klare mål og rammer gør dig gladere for at gå på arbejde. At du kender din opgave, og hvad der skal til for, at du løser den. Det fordrer god daglig ledelse.

    Her kan du læse vores ledelsesgrundlag 

    Er Teknik og Miljø en arbejdsplads for dig? Så kom med på holdet og vær med til at forme landets næststørste kommune!  

    Vi søger løbende dygtige kandidater i Teknik og Miljø og beskæftiger mange forskellige fagligheder. Måske er der netop nu en stilling for dig? 

    Se vores ledige stillinger her  

    Søg på Teknik og Miljø.

    Vi lægger vægt på at give alle, der viser interesse for Teknik og Miljø en god oplevelse med at søge job hos os. Det kræver nemlig tid og energi at skrive en god ansøgning, og derfor gør vi os umage med at give så god respons som muligt.  

    Nedenfor kan du læse de grundlæggende trin i vores rekrutteringsproces, så du har en idé om, hvad du vil opleve, når du søger en ledig stilling. 

    Trin 1: Ansøgning og CV 

    Vi efterspørger altid din ansøgning og dit CV, når du søger en ledig stilling i Teknik og Miljø. Vi arbejder løbende med at forbedre vores stillingsopslag, så du altid har en god idé om, hvad jobbet indebærer, hvad det kræver af kompetencer og erfaring, og ikke mindst hvad vi er for en arbejdsplads.  

    Ansættelsesudvalget vurderer ud fra din ansøgning og dit CV, om stillingen passer til dine faglige og personlige kvalifikationer. Det er også vigtigt for os at få et indledende indtryk af, hvem du er. Så skriv også gerne lidt ord om dig selv, så vi får en fornemmelse af dig som person, når du ikke er på arbejde. 

    Du er altid velkommen til at skrive eller ringe til den kontaktperson, som er opgivet i stillingsopslaget – vi vil gerne uddybe, hvem vi søger, og hvordan det er at arbejde i Teknik og Miljø.  

    Trin 2: Screening 

    Vi screener alle ansøgninger, før vi indkalder til første samtale. Screeningen foretages af ansættelsesudvalget, der typisk består af lederen og en medarbejder fra afdelingen, en lokal tillidsrepræsentant og nogle gange en samarbejdspartner fra en anden afdeling. Er der tale om en lederstilling, vil sidstnævnte være en leder af en anden afdeling.  

    Vi behandler alle ansøgninger fortroligt. Når du har sendt din ansøgning, får du en bekræftelse på, at vi har modtaget den.  

    Hvis vi inviterer dig til en personlig samtale, vil du få besked umiddelbart efter, at alle ansøgninger er screenet.  

    Hvis ikke vi inviterer dig til samtale, vil du få besked via e-mail, når ansættelsesforløbet er afsluttet. Her forsøger vi at give dig en idé om, hvad vi har lagt vægt på i udvælgelsen af den rette kandidat, så du kan bruge den viden aktivt i din videre jobsøgning.   

    Trin 3: Første samtale, evt. anden samtale og referencer 

    Her vil du møde ansættelsesudvalget. Samtalen skal gøre os klogere på hinanden. Vi vil gerne høre om dig, om din motivation for at søge stillingen hos os, om dine kvalifikationer, erfaringer og resultater, og hvad du forventer af det job, du har søgt. Vi fortæller også mere om os selv, om stillingens indhold, om rammerne og mulighederne i jobbet, vores forventninger til dig, og vi vil meget gerne svare på dine spørgsmål. Vi lægger op til en åben og ærlig kommunikation – så du kan afgøre, om jobbet og Teknik og Miljø er det rette for dig, og så vi kan vurdere, om du er lige netop den kandidat, vi søger.   

    For chef- og lederstillinger samt enkelte specialiststillinger vil første samtale ofte blive fulgt op af en anden samtale. Går du videre til anden samtale, kan du forvente at skulle forberede en faglig opgave og udfylde en personlighedsprofil, som én af vores HR-konsulenter giver dig en tilbagemelding på, inden vi mødes igen. Du vil derfor også skulle afsætte en times tid mellem de to samtaler til en snak med konsulenten om din profil.  

    Vi indhenter ofte referencer, og det sker kun efter aftale med dig. Vi kontakter ikke referencer uden dit samtykke. 

    Trin 4: Hvis vi tilbyder dig jobbet 

    Er du den rette kandidat for os, vil du blive kontaktet af din nye leder, som tilbyder dig jobbet. Lønforhandling tager udgangspunkt i den gældende overenskomst og foregår mellem os som arbejdsgiver og den faglige organisation. Du vil derfor blive kontaktet af den tillidsrepræsentant, som skal forhandle på dine vegne. Når vi er enige om løn og vilkår, får du tilsendt en kontrakt.  

    …og hvis vi ikke tilbyder dig jobbet 

    Hvis du har været til samtale, men ikke har fået tilbudt jobbet, bliver du kontaktet af lederen, som vil begrunde afslaget og svare på dine eventuelle spørgsmål. Vi lægger vægt på at sende dig godt videre i din jobsøgning.  

    Trin 5: Onboarding 

    Det er vigtigt for os, at du kommer godt i gang i dit nye job.  

    Alle nye kollegaer modtager en velkomstmail fra deres leder, når alt det praktiske vedr. ansættelse, løn og kontrakt er faldet på plads. Her vil du få information om din første arbejdsdag, hvor du møder dine nærmeste kollegaer og får den første introduktion til din nye hverdag.  

    De første uger går med at introducere dig til dine nye opgaver, samarbejdspartnere og de systemer, du skal arbejde i, så du kommer godt fra start. Inden for de første tre måneder bliver du desuden inviteret til vores obligatoriske introarrangement for nye medarbejdere, hvor du vil møde rådmanden, direktøren, HR-chefen, kommunikationschefen og en repræsentant fra personaleforeningen.  

    Vi glæder os til at byde dig velkommen! 

    Få indblik i hverdagen i Teknik og Miljø! På LinkedIn deler vi løbende historier om, hvordan vi arbejder med at gøre Aarhus til en endnu bedre kommune.

    Besøg vores Linkedin-profil her

    Sidst opdateret: 16. februar 2024