Restauratører slipper for udeserverings-afgift i 2021

Grundet coronakrisen slap erhvervslivet også sidste år for at betale afgiften, og rådmand Bünyamin Simsek håber, at den hjælpende hånd kan være en lille hjælp for mange nødlidende erhvervsdrivende, der ønsker at beværte deres kunder udendørs.

”Mange steder i erhvervslivet er man ramt af coronakrisen, og jeg mener, at vi i kommunen har en forpligtelse til at hjælpe med at afbøde de økonomiske problemer, som mange uforvarende er havnet i. Der er tale om et lille plaster på såret, men jeg er sikker på, at vi alle glæder os til at nyde udelivets glæder i foråret og hen over sommeren, og at det vil være med til at sætte gang i restaurationsbranchen igen,” siger han.

Lempelserne vil ske i dialog med erhvervslivet. Teknik og Miljø er i dialog med de erhvervsdrivende om de konkrete ønsker. Ansøgningerne bliver prioriteret, så sagsbehandlingstiden bliver så kort som muligt.

Fritagelsen for afgift gælder også på sommergågaderne, hvor restauratører kan ansøge om at opsætte midlertidige udskænkningssteder på gader og pladser, hvor udeservering ikke er permanent.