Betalingsparkering breder sig til hele midtbyen

15. august blev der ændret en del på parkeringsforholdene på Frederiksbjerg og Langenæs. Med indførelse af betalings- og beboerparkering, er det blevet lettere for beboere, der har købt en beboerlicens, at parkere i områderne.

Nu kommer turen til andre områder, hvor Beboerparkering Erhverv tilpasses til den øvrige beboerparkering. I takt med at vi indfører betalingsparkering, ændrer vi også vilkårene for beboerlicens erhverv. Derfor bliver det muligt fremadrettet at kunne parkere mandag til lørdag kl. 8-23 og søndag kl. 8-18 på de kommunale betalingspladser i egen beboerzone, når først licens for Beboerparkering Erhverv er indløst.

Håndværkerlicens

Forud for de planlagte parkeringsændringer blev erhvervslicensen for gulpladebiler, populært kaldet håndværkerlicensen tilpasset de forestående ændringer. Derfor kan alle med erhvervslicensen parkerer mandag-fredag kl. 06-18 på både tidsbegrænsede- og betalingsparkerings p-pladser.

Det næste område, der står for skud, er Musikhusområdet og Mølleengen som forventes at være klar med betalingsparkering midt i september. Herefter bliver det områderne omkring Den Gamle By mod vest til Trøjborg mod øst, som runder projektet af.

For dem uden licens i de nye betalingsområder gælder, at man altid skal registrere sin parkering umiddelbart efter ankomst, enten via app eller ved en betalingsautomat, også selvom der måtte være op til to timers rabat det konkrete sted. Det er således ikke nok at stille sin p-skive eller på anden måde gøre opmærksom på, at man kun holder i kort tid.

I de store handelsgader opretholdes korttidsparkeringen, som den kendes i dag, så det er muligt blot at indstille p-skiven og gå sit ærinde.

Fakta

Ordningen med erhvervslicens gælder for køretøjer, der kun bliver anvendt til erhverv - det vil sige biler med gule nummerplader. Erhvervslicensen giver fri parkering på kommunale parkeringspladser med tidsbegrænsning og betalingsparkering på hverdage mellem kl. 06.00 og 18.00. Licensen koster 80 kr. per dag eller 2.200 kr. for et halvt år.

Ordningen med beboerlicens erhverv gælder for virksomheder, som har adresse i beboerzonen. Derudover skal køretøjet være indregistreret i virksomhedens navn og at der maksimalt kan købes licens til 5 biler. Beboerlicens Erhverv koster 500 kr. pr. bil årligt.